Eccles Cakes (nadziewane ciasto z rodzynkami nasączonymi Brandy)
Need a bezmleczne i wegetariańskie przystawki? Ciasto Eccles (nadziewane ciasto z rodzynkami nasączonymi Brandy) może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 351 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz sok z 1 pomarańczy, gałki muszkatołowej, jajka i kilku innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Irlandzki chleb sodowy z rodzynkami nasączonymi Brandy, Ciasta Eccles, oraz Ciasta Eccles dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°.
Połączyć rodzynki, brandy, sok pomarańczowy, cynamon, gałka muszkatołowa i cukier w małym rondlu i doprowadzić do duszenia na średnim małym ogniu. Gotować, aż rodzynki są pulchne i ciecz jest wchłaniany, o 7 protokół. Pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Rozwiń ciasto francuskie. Za pomocą okrągłych noży do ciastek Wytnij dziesięć 2-calowych okręgów i dziesięć 2 1/2-calowych okręgów.
Na środku każdej z mniejszych rund ciasta francuskiego umieść mały kopiec nadzienia i wymieszaj brzegi z jajkiem. Wierzch każdego kawałka ciasta z większą rundą ciasta i naciśnij krawędzie, aby uszczelnić.
Posmaruj każde wypełnione ciasto ubitym jajkiem.
Ciasto umieścić na blasze wyłożonej pergaminem. Użyj małego noża do parkowania lub nożyc kuchennych, aby wyciąć trzy szczeliny powietrzne na wierzchu każdego ciasta.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ciasto będzie złociste i nadmuchane, około 20 minut.