Easy Chicken Stir-Fry
Łatwy Chicken Stir-Fry jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 2 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 190 kalorii. Na 3,74 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka soli koszernej, wino shaoxing, groszek śnieżny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest przyniesiony przez Chow. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Łatwa wołowina i brokuły z dziczyzną Stir Fry, Makaron Z Cukinią Stir Fry (Easy + Paleo ) , oraz Jeden garnek wołowiny i kapusty Stir Fry (Easy + Paleo ) .
Instrukcje
Umieść sos ostrygowy, Shaoxing lub sherry, sos sojowy, skrobia kukurydziana i sól w średniej misce i ubić do połączenia.
Dodać kurczaka, wrzucić do dokładnie płaszcz z marynaty, i odstawić, odkryte i w temperaturze pokojowej, na 15 protokół. W międzyczasie przygotuj pozostałe składniki.Rdzeń i usunąć nasiona z pieprzu i pokroić w plastry 1/4 cala; odstawić. Spłukać i osuszyć groszek śnieżny i odstawić na bok. Drobno posiekać czosnek i umieścić go w dużej misce. Trim końce szalotki, pokroić je na kawałki 1/4 cala, i dodać do miski z czosnkiem; odstawić.Gdy kurczak jest gotowy, podgrzać 14-calowy płaski wok lub dużą patelnię (nie należy używać nonstick) na dużym ogniu, aż kropla wody tańczy po upuszczeniu na patelnię, około 1 do 2 minut.
Skropić 1 łyżeczkę oleju na obwodzie woka lub patelni i dodać pokrojoną paprykę. Używając metalowej szpatułki, smażyć, aż będzie krucho i zwęglone w miejscach, około 1 do 2 minut.
Przenieść do dużej miski z czosnkiem i szalotki.
Skropić 1 łyżeczkę oleju na obwodzie woka lub patelni i dodać groszek śnieżny. Smażyć, aż będzie krucho, około 1 do 2 minut.
Przenieść do dużej miski z papryki, czosnek, i szalotki.
Skrop pozostałą łyżkę oleju na obwodzie woka lub patelni.
Dodaj kurczaka wraz z marynatą i ułóż kurczaka w równej warstwie.
Niech sear niezakłócony aż złoty kolor na dole, o 1 do 2 protokół, następnie stir-smażyć aż złoty kolor i gotowane przez, O 2 protokół więcej.
Dodaj czosnek, szalotki, papryka, i groszek śnieżny. Smażyć, aż marynata zgęstnieje, jest błyszczący, i płaszcz kurczaka i warzyw, o 1 do 2 minut więcej.
Podawać natychmiast na parze ryżu.