Easy Arancini
Łatwe Arancini może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja zawiera 163 kalorie, 4G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 18 i kosztuje 45 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać jajka, masło, kulki ser mozzarella, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 300 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 30%. Spróbuj Łatwe Pieczone Arancini, Arancini, oraz Arancini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Grzyby moczyć w 1 szklance gorącej wody przez 20 minut.
Na średnim ogniu rozgrzać patelnię lub rondel o dużej grubości.
Dodaj obfity kawałek masła i szczypta oleju i podsmażyć cebulę i czosnek przez około 5 minut, aż miękkie, ale nie kolorowe.
Dodaj ryż i energicznie mieszaj wokół patelni przez kilka minut, aż ziarna zaczną lekko przezroczyste na brzegach. Rozpuścić patelnię wlewając Wino i skrobając kawałki na dnie. Doprowadzić do wrzenia, następnie obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez minutę lub dwie, aby spalić alkohol.
W międzyczasie podgrzej bulion i dodaj namoczony Likier z grzybów.
Dodać do ryżu kaszę z gorącego wywaru i mieszać na średnim ogniu, aż do wchłonięcia, a następnie dodać kolejną kaszę. Powtarzaj, aż cały zapas zostanie zużyty lub ryż będzie miękki, ale nadal al dente. Pamiętaj, aby mieszać regularnie, aby stworzyć kremowe risotto. (Powinno to zająć około 20 minut.)
Nawodnione grzyby pokroić na małe kawałki i delikatnie wymieszać z gotowanym risotto.
Dodaj kawałek masła i parmezan, a następnie wymieszaj, aby dobrze wymieszać. Posmakuj i dostosuj przyprawę, jeśli to konieczne, a następnie pozostaw risotto do ostygnięcia (zrobi to szybciej, jeśli rozłożysz je na blasze do pieczenia).
Jeśli używasz kulek mini mozzarella, zmniejsz je o połowę; jeśli używasz części dużej kulki, pokrój ją w kostki 3/4 cala.
Ułóż 3 talerze lub płytkie miski.
Ubite jajka wrzucamy do jednego, mąkę (doprawioną szczyptą soli i pieprzu)do drugiego, a bułkę tartą do ostatniego.
Po ostygnięciu risotto (nie ma znaczenia, czy jest jeszcze trochę ciepłe, o ile nieco usztywniło się i jest wystarczająco chłodne, aby wytrzymać), rozwałkuj je na kulki wielkości piłek golfowych. Wciśnij kawałek mozzarelli na środek każdej kulki, upewniając się, że ser jest całkowicie zamknięty. Odstawić do lodówki na co najmniej 30 minut lub na noc.
Rozgrzej frytkownicę do temperatury 171° lub napełnij duży rondel w jednej trzeciej wypełniony olejem bez smaku i podgrzewaj, aż kostka chleba upuszczona do gorącego oleju skwierczy i zmieni kolor na złoty w ciągu 30 sekund.
Zanurz kulkę ryżu w mące, otrząśnij nadmiar, a następnie zanurz w jajku, pozwalając, aby nadmiar kapał. Zakończyć przez pokrycie całkowicie w bułce tartej. Powtórz z pozostałymi kulkami.
Głęboko smażyć kulki partiami przez 2-3 minuty, aż będą zarumienione.
Wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć na ręcznikach papierowych.
Podawać natychmiast, gdy środek jeszcze topi.
Skropić sokiem z cytryny, jeśli używasz.
Możesz zrobić arancini z resztkami risotto, jeśli masz trochę pod ręką. Mogą być również smażone na patelni, a nie smażone w głębokim tłuszczu. Gotuj je na średnim ogniu i upewnij się, że często je obracasz, fastrygując olejem.