Dżem Truskawkowy Niskosłodzony / Bez Cukru
Niski cukier / bez cukru dżem truskawkowy może być tylko przyprawą, której szukasz. Jedna porcja zawiera 42 kalorie, 0g białka, oraz 1g tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 20 i kosztuje 13 centów za porcję. Jest to niedrogi przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz cukier granulowany, cukier bez potrzeby pektyny, truskawki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest idealny do Dzień Matki. 156 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 18%. Podobne przepisy to Pieczywo Cukiniowe Wolnoopalające - Niskowęglowodanowe, Bez Cukru, Cukinia Cukinia O Niskiej Zawartości Cukru Crisp-Bezglutenowa, oraz Pączki dyniowe z polewą z cukru pudru i przyprawionymi otworami na pączki z cukru.
Instrukcje
Przygotuj kanister do kąpieli wodnej, słoiki i pokrywki zgodnie z instrukcjami producentów, jeśli są konserwowane. Przygotuj i odmierz składniki do przepisu.
W dużym rondlu połącz przygotowane owoce z sokiem owocowym. Stopniowo mieszać w Ball ® Real
Fruit™ pektyna o niskiej zawartości cukru lub bez cukru
Dodaj cukier, substytut cukru lub miód, jeśli używasz. Powrót mieszaniny do pełnego wrzenia toczenia. Gotuj twardo 1 minutę, stale mieszając.
Zdjąć z ognia. W razie potrzeby pianka odtłuszczająca.
Kadzi gorący dżem do gorących słoików, jeden po drugim, pozostawiając 1/4 cala headspace. Wytrzyj felgi. Wyśrodkuj pokrywki na słoikach. Nałóż opaski i dopasuj do opuszków palców.
Umieścić wypełnione słoiki w puszkach, zapewniając, że słoiki są pokryte od 1 do 2 cali wody.
Umieść pokrywę na puszkach. Doprowadzić wodę do łagodnego, stabilnego wrzenia.
Przetwarzaj słoiki przez 10 minut, dostosowując wysokość*. Wyłączyć ogień, zdjąć pokrywkę i odstawić słoiki na 5 minut.
Wyjąć słoiki i ostudzić. Po 24 godzinach sprawdzić szczelność pokryw. Pokrywka nie powinna wyginać się w górę iw dół po naciśnięciu środka. Czyścić i przechowywać zgodnie z instrukcjami producentów.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Sandhi Sanford i Benedict Pinot Noir. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 65 dolarów.
Sandhi Sanford i Benedict Pinot Noir
Wyjątkowy 2012 ma warstwy dzikiej wiśni, lukrecji, czarnego pieprzu i cynamonu. Blady rubinowy czerwony kolor i jedwabiste taniny pokazują nam, jak majestatyczna jest ta strona.