Dżem Malinowo-Różany
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy, więc spróbuj dżemu Malinowo-różanego. Ten przepis sprawia, że 45 porcji z 63 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz herbatę różaną, sok z 1 cytryny, maliny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Drobiazgi malina & róża, Raspberry-Rose Gin Rickey, oraz Buraki marynowane różowe i malinowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść mały szklany talerz w zamrażarce. Przygotuj kanister z wrzącą wodą i wysterylizuj 5 słoików pół kufla, gotując je przez dziesięć minut. Umyć pokrywki i pierścienie i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu w oddzielnym, małym rondlu z wodą. Wyłącz ogrzewanie i pozwól słoikom, pokrywkom i pierścieniom usiąść w gorącej wodzie, dopóki ich nie potrzebujesz.
Szczypta płatki z pąków chińskiej herbaty różanej. Zbierz płatki i zostaw za sobą zielone liście i włóknisty środek każdego kwiatu. Będziesz potrzebował łącznie około 5 łyżek płatków.
W niereaktywnym rondlu wymieszaj cukier, jagody, sok z cytryny i płatki róży i pozostaw do maceracji, aż płatki wchłoną płyn i nie będą już suche. Jakieś 10 minut.
Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu. Kontynuuj gotować, aż zarejestruje 104° na termometrze candy lub instant read.
Gdy dżem osiągnie 104°, zmniejsz temperaturę do niskiego poziomu i przetestuj zestaw, umieszczając łyżeczkę dżemu na schłodzonej płytce z zamrażarki. Jeśli, gdy dżem chłodzi, tworzy powierzchniową skórę i rozwija stopień solidności, Kontynuuj. Jeśli nadal wydaje się dość ciekły, włącz ciepło z powrotem do średniej wysokości i gotuj przez kilka chwil, aby wyparować więcej wilgoci.
Gdy dżem osiągnie pożądaną konsystencję, wyłącz ciepło i odtłuść dowolną pianę łyżką. Kadzi dżem do przygotowanych słoików, pozostawiając ćwierć cala miejsca na głowę. Przetrzyj obręcze pokrywek słoików czystym ręcznikiem kuchennym lub papierowym i uszczelnij.
Włożyć zapieczętowane słoiki z powrotem do czajnika konserwowego. Po dodaniu wszystkich słoików upewnij się, że poziom wody oczyszcza pokrywki słoika o co najmniej jeden cal.
W razie potrzeby dodać więcej wody i na dużym ogniu doprowadzić wodę z powrotem do wrzenia. Gdy woda się zagotuje, Ustaw zegar na dziesięć minut.
Po dziesięciu minutach wyłącz ogrzewanie i pozostaw słoiki na pięć dodatkowych minut w wodzie. Następnie, za pomocą podnośnika słoików, wyjmij słoiki do regału chłodzącego.
Gdy słoiki osiągną temperaturę pokojową, Usuń pierścienie i sprawdź, czy wszystkie pokrywki są prawidłowo zamknięte. Jeśli nie zostały zamknięte, przechowywać je w lodówce. Etykieta i przechowywać zamknięte słoiki w chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego światła słonecznego.