Dżem Jalapeño

Dżem Jalapeño
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy, więc spróbuj dżemu Jalapeño. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 741 kalorii. Ten przepis służy 7 i kosztuje $1.72 za porcję. 259 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ocet jabłkowy, sok z cytryny z 2 cytryn, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Dżem Wiśniowy, Dżem z bekonu i Whiskey, oraz Dżem Brzoskwiniowy Rabarbarowy.

Instrukcje

1
Umieść jalapeño i zieloną paprykę w blacie robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze. Pulse aż papryka są drobno posiekane, skrobanie w dół boki miski w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Przenieść paprykę do dużego rondla lub holenderskiego piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Wymieszać z cukrem, octem, sokiem z cytryny i solą; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4
Powrót ciepła do wysokiej i doprowadzić mieszaninę do wrzenia toczenia. Wymieszać pektynę i gotować przez 1 minutę, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
PektynaPektyna
5
Zdjąć z ognia.
6
Kadzi dżem do 7 sterylizowanych słoików o pojemności 8 uncji, pozostawiając 1/4-calowy headspace. Przykryć i przetworzyć słoiki we wrzącej łaźni z gorącą wodą przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
7
Wyjmij z wody i pozostaw do ostygnięcia przez 24 godziny. Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu. Przechowywać w lodówce po otwarciu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
TrudnośćEkspert
Gotowe W24 hrs
Porcje7
Ocena Zdrowia4
Magazyn