Dżem Jalapeño
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy, więc spróbuj dżemu Jalapeño. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 741 kalorii. Ten przepis służy 7 i kosztuje $1.72 za porcję. 259 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ocet jabłkowy, sok z cytryny z 2 cytryn, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Dżem Wiśniowy, Dżem z bekonu i Whiskey, oraz Dżem Brzoskwiniowy Rabarbarowy.
Instrukcje
Umieść jalapeño i zieloną paprykę w blacie robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze. Pulse aż papryka są drobno posiekane, skrobanie w dół boki miski w razie potrzeby.
Przenieść paprykę do dużego rondla lub holenderskiego piekarnika.
Wymieszać z cukrem, octem, sokiem z cytryny i solą; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.
Powrót ciepła do wysokiej i doprowadzić mieszaninę do wrzenia toczenia. Wymieszać pektynę i gotować przez 1 minutę, stale mieszając.
Kadzi dżem do 7 sterylizowanych słoików o pojemności 8 uncji, pozostawiając 1/4-calowy headspace. Przykryć i przetworzyć słoiki we wrzącej łaźni z gorącą wodą przez 10 minut.
Wyjmij z wody i pozostaw do ostygnięcia przez 24 godziny. Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu. Przechowywać w lodówce po otwarciu.