Dżem Jagodowo-Pomarańczowy Imbirowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy, więc spróbuj dżemu jagodowego z imbirem pomarańczowym. Jedna porcja zawiera 55 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 80 i kosztuje 14 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 200 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać niski cukier w proszku pektyny, masło, cukier granulowany, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Naleśniki jagodowo-pomarańczowe z sosem jagodowo-pomarańczowym, Pieczony Czerwony Burak, Krew Pomarańcza I Zupa Imbirowa Z Pomarańczowym Crèm, oraz Pikantne naleśniki pomarańczowe bezglutenowe z sosem jagodowo-pomarańczowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jeśli zamierzasz zachować dżem, przygotuj słoiki i pokrywki: umieść 8 pół-kufli słoików na stojaku w dużym garnku.
Dodaj wystarczającą ilość wody do przykrycia słoików i zagotuj na dużym ogniu. Gotować przez 10 minut, a następnie wyłączyć ogień i pozostawić słoiki do odpoczynku w gorącej wodzie. W międzyczasie umieść paski i pokrywki w małym rondlu i przykryj wodą.
Podgrzewać na średnim ogniu, aż woda się gotuje, a następnie wyjąć patelnię z ognia i pozostawić paski i pokrywki na odpoczynek w gorącej wodzie, aż będzie gotowa do użycia.
Pracując partiami, jeśli to konieczne, pulsuj jagody w blenderze, aż grubo się zmiażdżą. Powinieneś mieć około 6 filiżanek.
Środek 4 1/4 szklanki cukru w jednej misce. W innej misce, połączyć pozostałe 1/4 szklanki cukru i pektyny.
Skórka i sok pomarańczowy. Powinieneś mieć 1/2 szklanki soku. Jeśli nie, nadrobić różnicę wodą.
Połącz jagody, skórkę pomarańczową i sok, imbir i zmielony imbir w dużym, ciężkim rondlu lub garnku. Wymieszaj mieszaninę cukier-pektyna. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, stale mieszając.
Dodaj pozostały cukier na raz. Wymieszać z masłem i powrócić do pełnego wrzenia. Gotować przez minutę.
Usuń dżem z ognia i usuń pianę z powierzchni.
Kadzi gorący dżem do gorących sterylizowanych słoików, pozostawiając 1/4-calowy headspace. Wytrzyj obręcze słoików, przykryj pokrywkami i przykręć opaski, aż będą ledwo ciasne.
Słoiki umieścić na stojaku w garnku i całkowicie przykryć wodą. Przykryć garnek i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować przez 10 minut. Wyłączyć ogień, odkryć garnek i pozostawić słoiki na odpoczynek w wodzie przez pięć minut.
Wyjmij słoiki z garnka i pozostaw je w spokoju na blacie przez sześć godzin lub przez noc.