Dziś Kolacja: smażone krewetki z sosem pomidorowym
Dziś Kolacja: smażone krewetki z sosem pomidorowym to bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 2 porcjami. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 44g tłuszczu, oraz w sumie 580 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz krewetki, mleko skondensowane, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 27%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Kolacja: smażone ciasto ryżowe z sosem Gochujang, Dziś Kolacja: Kurczak smażony z trawą cytrynową i Chile, oraz Kolacja dziś wieczorem: Dongting Stir-fried duck Breast.
Instrukcje
Ubić pół białka ze skrobią, olejem i solą. Wrzucić krewetki i mieszać do herbu.
W rondlu połącz ocet, cukier i pastę pomidorową. Włączyć ogień do średniej-wysokiej i doprowadzić do wrzenia, stale mieszając aż do rozpuszczenia. Następnie obrócić ogień na średnio-niski i gotować, aż zmniejszy się nieznacznie.
Posypać szczyptą cayenne, dodając więcej, jeśli lubisz dużo ciepła.
Na dużej patelni wlać wystarczającą ilość oleju, aby pokryć dno o jedną czwartą cala. Podkręcić ciepło do wysokiej, i czekać, aż prawie palenia.
Dodaj krewetki i gotować, aż różowy po obu stronach i ciasto zamienia złoty brąz. Czasy zależą od wielkości krewetek i tego, jak gorący jest olej. Być może trzeba to zrobić partiami. Po zakończeniu, przenieść krewetki do sosu pomidorowego. Wrzuć do płaszcza.
Podajcie więcej cayenne, jeśli się odważycie.
Połączyć majonez, mleko skondensowane i sok z cytryny w dużej misce.
Trzepaczka do połączenia. Doprawić solą i cayenne do smaku.