Dziś Kolacja: Scaloppine wieprzowy z brązowym masłem Salsa Verde
![Dziś Kolacja: Scaloppine wieprzowy z brązowym masłem Salsa Verde](https://static.foodiez.pl/media/images/recipe/198703.webp?v=1708597674)
Dziś Kolacja: Scaloppine wieprzowy z brązowym masłem Salsa Verde może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 2. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 597 kalorii, 12g białka, oraz 42g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 13 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz sardelę, sól i pieprz, mąkę kukurydzianą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Dziś Kolacja: Scaloppine wieprzowy z cytryną, kaparami i posiekaną rukolą, Scaloppine wieprzowy z koprem włoskim Salsa Verde, oraz Dziś Kolacja: Kurczak z pieczoną papryką i salsą Verde dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 3 szklanki wody do wrzenia w rondlu. Podczas gotowania na wolnym ogniu energicznie ubijaj mąkę kukurydzianą, aż zacznie gęstnieć. Doprawić solą, przykryć i gotować na małym ogniu, aż będzie kremowy i miękki. W razie potrzeby wymieszać z wodą, aby zachować luźną konsystencję. Tuż przed podaniem wymieszaj 2 łyżki masła i większość parmezanu, zachowując trochę do dekoracji.
W międzyczasie połącz czosnek, oliwę z oliwek i sardelę w małym robocie kuchennym. Pulse, aby dobrze posiekać, następnie dodać zioła i pulse, aż zioła są drobno posiekane i masz ziołowy, pesto jak pasty.
Połóż plasterki wieprzowiny na desce do krojenia między dwoma arkuszami folii i delikatnie je Funt, aż do grubości 1/8 cala. Doprawić solą, a następnie zanurzyć w mące. Strząśnij nadmiar i umieść je na blasze do pieczenia.
Podawać wieprzowinę na polencie i polać sosem. Doprawić świeżo popękanym czarnym pieprzem i pozostałym parmezanem.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Sandhi Sanford i Benedict Pinot Noir. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 65 dolarów.
![Sandhi Sanford i Benedict Pinot Noir]()
Sandhi Sanford i Benedict Pinot Noir
Wyjątkowy 2012 ma warstwy dzikiej wiśni, lukrecji, czarnego pieprzu i cynamonu. Blady rubinowy czerwony kolor i jedwabiste taniny pokazują nam, jak majestatyczna jest ta strona.