Dziś Kolacja: anyż gwiazdkowy I KURCZAK imbirowy

Dziś Kolacja: anyż gwiazdkowy I KURCZAK imbirowy to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 447 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 93 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś kawałki kurczaka na skórze, ząbki czosnku, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kolacja: francuska zupa cebulowa z anyżem gwiazdkowym, Star anyż i imbir Duszony kurczak, oraz Pieczony kurczak z sosem anyżowym, marchewką imbirową i groszkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym (12-calowy) patelnia, rozgrzać olej na średnim ogniu, aż do podkładki.
Dodać kawałki kurczaka skórką w dół i gotować bez przeszkód, aż łatwo odciągnąć od patelni i skóra jest złoty, 5-8 minut. Kawałki obrócić szczypcami i gotować przez minutę dłużej, tak aby lekko brązowieć z drugiej strony.
Wyjąć szczypcami do talerza.
Wylać wszystko oprócz łyżki oleju i dodać imbir, czosnek, wino ryżowe, bulion lub wodę, miód, anyż i sos sojowy na patelnię. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, dodać sok z Klementyny lub pomarańczy, i umieścić kurczaka z powrotem na patelni skóry-side up (powinno być około pół zanurzone z chrupiącą skórą jeszcze odsłonięte). Dusić, aż kurczak jest tylko gotowane choć, 5-10 minut więcej.
Wyjąć kurczaka na talerz i włączyć ciepło do wysokiej. Doprowadzić sos do wrzenia i zmniejszyć do prawie syropu.
Odstawić kurczaka na patelnię do polewania w sosie.
Posypać szalotki i podawać z białym ryżem.