Dzień Ziemi Chrupiąca Granola Klonowa Bez Owsa
Dzień ziemi bez owsa chrupiąca Granola Klonowa może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 513 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.26 za porcję. 106 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać brązowy ryż płatki, sól, kokos, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Chrupiące batoniki musli bezglutenowe Z komosą ryżową, Big Clusters Maple Cinnamon Chocolate Chip Granola (wegańskie, bezglutenowe), oraz
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300ºF.
Umieść chrupiące płatki ryżowe w dużej misce.Z grubsza posiekać 2 szklanki nerkowca, i wymieszać je z płatków.Jeśli używasz całych orzechów, zmielić 1/3 szklanki nerkowca w młynku do przypraw. Zamieni się w proszek - jeśli zacznie zbrylać się i stanie się masłem orzechowym, jeszcze lepiej.
Na małej patelni umieścić zmielone orzechy nerkowca lub masło orzechowe.
Dodać syrop klonowy, wanilię, cynamon i sól, i umieścić cały shebang na średnim ogniu.
Trzepaczka do połączenia. Jeśli zostanie kilka małych kawałków orzechów, nic się nie stanie. Jeśli chodzi o niski wrzenia, niech gotować, podczas ubijania, przez około minutę lub dwie, a następnie wyjąć go z ognia.
Wlać mieszaninę Klon na płatki i orzechy w misce.
Posypać kokos i siemię lniane, a następnie delikatnie wymieszać, aby połączyć i pokryć wszystko lepką mieszanką.
Rozłóż mieszankę zbóż na dwóch arkuszach ciastek (nasmarowane lub wyłożone matą silikonową do pieczenia-używam maty do pieczenia) lub w dwóch szklanych patelniach 9 x 13". Należy pamiętać, że metal (nie wyłożony silikonową matą do pieczenia) ugotuje (i spali) musli-płatki znacznie szybciej niż szkło. Możesz zmniejszyć temperaturę piekarnika do 275ºF, jeśli używasz metalu.
Piec płatki przez 30 do 40 minut, mieszając go co 10 minut do nawet gotowania, lub aż będzie rumiane i chrupiące według własnych upodobań.