Dziczyzna z sosem Sherry-grzybowym
Dziczyzna z sosem Sherry i grzybami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.23 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 270 kalorii. Ten przepis od Allrecipes ma 54 fanów. Mieszanka baby bellas, steki z polędwicy z dziczyzny, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 57 minut. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest solidne. Spróbuj Mushroom, sherry & grain mustard sauce, Stek w kostce z sosem Pieczarkowo-Sherry dla dwojga, oraz Filet Mignon z sosem Sherry-grzybowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 1/2 szklanki mąki, szałwii, soli i pieprzu w zamykanym worku, odstawić. 1 łyżkę masła rozpuścić na dużej patelni na średnim ogniu. Wymieszać cebulę i gotować aż będzie prawie miękka.
Dodać grzyby i kontynuować gotowanie do miękkości.
Podgrzać do średnio-wysokiej i roztopić 2 łyżki masła na patelni. Steki z dziczyzny wrzucić do przyprawionej mąki i otrząsnąć nadmiar. Podsmaż dziczyznę na maśle przez 6 do 7 minut z każdej strony i usuń.
Zmniejszyć ogień do średnio-niskiej i stopić pozostałą łyżkę masła.
Wymieszać 1 łyżkę mąki, następnie sherry i wodę. Odstawić warzywa i mięso na patelnię. Zwiększyć ciepło i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut.