Dziczyzna na parze & budyń portowy

Dziczyzna na parze & budyń portowy
Jeśli chcesz dodać więcej bezmleczne przepisy do twojego pudełka z przepisami, gotowana na parze dziczyzna i budyń portowy może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja zawiera 1218 kalorii, 71g białka, oraz 63g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.33 za porcję. 167 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Ten przepis z BBC Good Food wymaga wina, duszenia dziczyzny-użyłam łopatki, odrobiny oleju i Porto. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 90%, co jest doskonałe. Podobne przepisy to Stek z dziczyzny w sosie Porto, Budyń ryżowy z Porto i suszonym sosem śliwkowym, oraz Budyń Z Dziczyzny I Grzybów Kasztanowych.

Instrukcje

1
Najpierw zrób ciasto.
2
Do dużej miski włóż mąkę i 1 łyżeczkę soli i wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Własna Rosnąca MąkaWłasna Rosnąca Mąka
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
SuetSuet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Dodać 250 ml zimnej wody, trochę na raz, stopniowo łącząc ciasto. Możesz nie potrzebować całej wody. Pozostaw na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
4
Aby wykonać nadzienie, rozpuść połowę kapiącej na dużej patelni na dużym ogniu. Dziczyznę i wieprzowinę smażyć partiami, aż do całkowitego zarumienienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
DziczyznaDziczyzna
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
5
Wyjmij mięso do dużej miski, a następnie dodaj resztę kapiącej na patelnię na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
6
Dodaj cebulę i gotuj delikatnie przez 5 minut, aż zacznie mięknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
7
Odstawić mięso na patelnię i wymieszać, następnie dodać mąkę i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
8
Dodaj tymianek, bay, ketchup, Porto, Wino i bulion, doprowadzić do duszenia i sezon. Przełóż mieszaninę do dużej miski. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie schłodzić. Można dokonać 2 dni wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie PlasterkiOpakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie Plasterki
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
PortPort
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Gdy będziesz gotowy do zrobienia budyniu, posmaruj 1-litrową miseczkę budyniową odrobiną oleju lub smalcu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SmalecSmalec
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
10
Rozwałkuj dwie trzecie ciasta na duże koło i użyj go do wyrównania miski. Pozostawić ciasto na krawędzie wokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
11
Dodaj wypełnienie, naciskając go dobrze.
12
Rozwałkuj pozostałe ciasto do koła, aby uzyskać pokrywkę. Używając trochę zimnej wody, zwilż krawędzie ciasta podszewkowego, połóż pokrywę na górze i dobrze zagniataj krawędzie, naciskając, aby uszczelnić. Odciąć nadmiar ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
13
Aby pokryć budyń, połóż arkusz folii na wierzchu arkusza nieprzywierającego pergaminu do pieczenia. Złóż plisę w arkuszach (pozwoli to na rozszerzenie pokoju pudding) i umieścić je na umywalce. Związać arkusze na sznurkiem, mocno zabezpieczając i odciąć nadmiar papieru i folii.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
14
Aby ugotować budyń, połóż nóż do ciasta lub metalowy pierścień w podstawie dużej patelni (lub użyj odwróconego talerza lub spodka).
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mąka Uniwersalna Plus Dodatkowa Ilość W Razie PotrzebyMąka Uniwersalna Plus Dodatkowa Ilość W Razie Potrzeby
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
15
Umieść na nim misę z budyniem i dodaj wodę do patelni,aby dotarła w przybliżeniu do połowy miski. Doprowadzić patelnię do gotowanego na wolnym ogniu, następnie zmniejszyć ogień i dodać pokrywkę. Sprawdź po 10 minutach, czy patelnia nadal gotuje się delikatnie, nie pozwól, aby zagotowała się zbyt energicznie. Gdy masz pewność, że patelnia jest ustawiona na odpowiednią temperaturę, gotuj budyń przez 3-4 godziny. Regularnie uzupełniaj patelnię wrzącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
16
Gdy budyń jest ugotowany, wyjąć go z patelni i usunąć folię i papier. Odwróć talerz na budyń, a następnie obróć talerz i budyń. Delikatnie wyjmij miskę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
17
Pudding podawać natychmiast z ulubionymi zimowymi warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje na budyń. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia30
Magazyn