Dziś Kolacja: Polenta ze szpinakiem w stylu rzymskim
Kolacja dziś wieczorem: Polenta ze szpinakiem w stylu rzymskim może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 585 kalorii, 24g białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.97 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę kukurydzianą, wodę, rodzynki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 12 mówi, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Kolacja dziś wieczorem: gulasz z ciecierzycy i szpinaku w stylu mauretańskim, Polenta Gnocchi W Stylu Rzymskim, oraz Dziś Kolacja: Krokiety Cheddar Scallion Polenta.
Instrukcje
Doprowadzić wodę i sól do wrzenia polenty w średnim garnku, a następnie dodać mąkę kukurydzianą bardzo powoli w strużce podczas ubijania stale. Po dodaniu całej mąki kukurydzianej kontynuuj mieszanie przez kolejne kilka minut, przełączając się na drewnianą łyżkę, gdy mieszanina zgęstnieje. Przykryj i włącz ciepło do bardzo niskiego poziomu. Mieszać przez całą minutę co dziesięć, aż polenta jest kremowy, o 30-35 minut.
Umieścić rodzynki w małej misce i przykryć wrzącą wodą; pozostawić do namoczenia na 15 minut.
Jeśli używasz świeżego szpinaku, opłucz go i dodaj do patelni, gotując, aż zwiędnie i skurczy się.
Przenieść do miski i wytrzeć patelnię do sucha.
Na patelni, rozgrzać oliwę na średnim ogniu i podsmażyć czosnek, aż złoty, o 5 protokół.
Dodajemy orzeszki piniowe i gotujemy na złoty kolor, następnie dodajemy rodzynki (wyciśnięte jak najbardziej na sucho) i ugotowany szpinak. Zwiększyć ogień do średniego i doprawić do smaku solą i dużą ilością pieprzu.
Dodać oliwę z oliwek w zależności od potrzeb, aby uniknąć wysuszenia.
Polentę wyłożyć na talerze i na środku wyłożyć trochę oliwy z oliwek. Wierzch z Parmigiano i czarnym pieprzem.