Dyniowe kulki ryżowe w słodzonym kremie kokosowym (Bua Loi Fak Thong)

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj dyni kleiste kulki ryżowe w słodzonym kremie kokosowym (Bua Loi Fak Thong) spróbować. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 438 kalorii, 4G białka, oraz 19g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz mleko kokosowe, sól, kleistą mąkę ryżową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tang Yuan (Kleiste Kulki Ryżowe), Kleiste Kulki Ryżowe (Tang Yuan), oraz Czarny Sezam Tang Yuan (Czarne Sezamowe Kulki Ryżowe) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę umieścić w małej misce do mieszania. Zagnieść puree z dyni do niego, aby utworzyć gładkie ciasto. Jeśli potrzebna jest woda, dodaj jedną łyżeczkę na raz, aż będziesz mógł uformować gładkie ciasto. Pracując szybko, zanim ciasto wyschnie, uformuj ciasto w gładkie kulki o średnicy 1/3 cala i ułóż je na tacy, upewniając się, że nie stykają się ze sobą.
Napełnij garnek 4-quart wodą w połowie drogi i doprowadzić do wrzenia.
W międzyczasie, dodać mleko kokosowe, cukier, i sól do garnka 2-quart i doprowadzić go do wrzenia na innym palniku; zmniejszyć ogień tak, że mieszanka mleka kokosowego jest ledwo gotować.
Gdy woda się zagotuje, delikatnie wrzuć do niej wszystkie kulki ciasta; mieszając kilka razy, aby zapobiec ich zbrylaniu. Gdy kulki ciasta wzrosną do góry, wyłowić je szczelinową łyżką i przenieść je do garnka z mlekiem kokosowym. Smak słodyczy.
W razie potrzeby dodaj więcej cukru. Wyłącz ogrzewanie. Przed podaniem pozostaw deser do ostygnięcia do temperatury nieco wyższej niż temperatura pokojowa.