Dyniowe Bułeczki Drożdżowe
Dyniowe bułeczki drożdżowe wymagają ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 130 kalorii, 4G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz vanillan ekstrakt, ocet jabłkowy, jajko, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%. Podobne przepisy to Pumpkin Knot Yeast Rolls, Roladki Drożdżowe, oraz Szparagowe Bułeczki Drożdżowe.
Instrukcje
Połącz ekstrakt z dyni i wanilii i odstaw na bok.
Rozpuścić drożdże i cukier w mleku w dużej misce; odstawić 5 minut. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodać 2 szklanki mąki, mieszaniny dyni, margaryna, sól, ocet, gałka muszkatołowa, i jajko do mieszaniny drożdży; ubić na średniej prędkości miksera, aż będzie gładka. Wymieszaj 2 szklanki mąki, aby uformować lepkie ciasto. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Wyrobić ciasto do uzyskania gładkości i elastyczności (około 10 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylgnęło do rąk.
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć ciasto i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia luzem.
24 filiżanki muffinek zalać sprayem do gotowania. Ciasto rozwałkować i podzielić na pół. Pracując z 1 porcją na raz (przykryj pozostałe ciasto, aby nie wyschło), podziel każdą porcję na 12 równych części; uformuj każdy kawałek w kulkę.
Umieść 1 piłkę w każdej filiżance muffin. Przykryć i odstawić 30 minut lub do podwojenia luzem.
Odkryć ciasto; piec w 350 przez 20 minut.
Wyjąć z patelni; schłodzić na stojakach z drutu.