Dynia żołędziowa glazurowana klonem
Dynia żołędziowa w glazurze klonowej wymaga około 1 godziny i 5 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 2 osób i kosztuje 1,59 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 288 kalorii , 2 g białka i 0 g tłuszczu . Tylko kilka osób naprawdę polubiło tę przystawkę. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. To dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, laktoowowegetariańskiej i przyjaznej dla FODMAP . Jeśli masz mielony cynamon, mielony imbir, syrop klonowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 61% , co jest solidne. Podobne przepisy to Dynia żołędziowa z syropem klonowym i curry , Biszkopty z dyni żołędziowej z szałwią i serem Gruyere i Pieczona dynia żołędziowa ze szpinakiem .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350°. Wyjmij pestki z dyni i usuń je.
Ułożyć przekrojoną stroną do dołu w naczyniu do pieczenia o wymiarach 13x9 cali; dodać wody.
Piec bez przykrycia przez 45 minut.
Odcedź wodę z patelni; obróć cukinię przekrojoną stroną do góry.
Wymieszaj syrop, brązowy cukier, cynamon, imbir i sól; wlej do połówek dyni.
Piec bez przykrycia przez 10 minut lub do momentu, aż polewa będzie ciepła.