Dynia żołędziowa glazurowana klonem

Dynia żołędziowa glazurowana klonem
Dynia żołędziowa w glazurze klonowej wymaga około 1 godziny i 5 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 2 osób i kosztuje 1,59 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 288 kalorii , 2 g białka i 0 g tłuszczu . Tylko kilka osób naprawdę polubiło tę przystawkę. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. To dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, laktoowowegetariańskiej i przyjaznej dla FODMAP . Jeśli masz mielony cynamon, mielony imbir, syrop klonowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 61% , co jest solidne. Podobne przepisy to Dynia żołędziowa z syropem klonowym i curry , Biszkopty z dyni żołędziowej z szałwią i serem Gruyere i Pieczona dynia żołędziowa ze szpinakiem .

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350°. Wyjmij pestki z dyni i usuń je.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
2
Ułożyć przekrojoną stroną do dołu w naczyniu do pieczenia o wymiarach 13x9 cali; dodać wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
3
Piec bez przykrycia przez 45 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
4
Odcedź wodę z patelni; obróć cukinię przekrojoną stroną do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
5
Wymieszaj syrop, brązowy cukier, cynamon, imbir i sól; wlej do połówek dyni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pakiet Milk DudsPakiet Milk Duds
Mąka Uniwersalna, Plus Mąka StołowaMąka Uniwersalna, Plus Mąka Stołowa
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
6
Piec bez przykrycia przez 10 minut lub do momentu, aż polewa będzie ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia17
Magazyn