Dynia Indyk Chili

Dynia Indyk Chili
Dynia Indyk Chili może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 349 kalorii, 30g białka, oraz 4G tłuszczu. Za 3,38 zł za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 6. Przynosi ci smak domu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka brązowego cukru, pieprzu cayenne, fasoli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 5 minut. Z łyżką wynik 70%, to danie jest solidne. Podobne przepisy obejmują Dynia Indyk Chili: zdrowe Chili gotować off Zwycięzca, Dynia Z Indyka Chili, oraz Dynia Z Indyka Chili.

Instrukcje

1
W holenderskim piekarniku ugotuj indyka, żółtą paprykę, cebulę i czosnek na oleju na średnim ogniu, aż mięso przestanie być różowe; odcedzić. Dodaj pozostałe składniki. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 1-1/2 godziny lub do momentu, gdy chili osiągnie pożądaną grubość.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka żółtaPapryka żółta
CzosnekCzosnek
Cała TurcjaCała Turcja
Papryka ChiliPapryka Chili
CebulaCebula
MięsoMięso
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski

Wyposażenie

Polecane wino: Cava, Shiraz, Grenache

Cava, Shiraz i Grenache to świetny wybór na Chili z indyka. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne w przypadku pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jednym z win, które można spróbować, jest Caves Roger Goulart Gran Reserva Cava. Ma 4,7 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 22 dolarów.
Caves Roger Goulart Gran Reserva Cava
Caves Roger Goulart Gran Reserva Cava
Wina wykorzystywane do produkcji wina cava są wybierane z wielką starannością i podlegają minimalnemu okresowi dojrzewania wynoszącemu cztery lata. Po 24 miesiącach – i raz w roku – leżakowane butelki podlegają technice déplacé, która polega na wstrząsaniu butelkami w celu homogenizacji drożdży i uzyskania większej ekstrakcji pod względem potencjału aromatycznego i smakowego przez ponad 48 miesięcy dojrzewania. Rezultatem jest delikatna cava o jasnożółtym zabarwieniu, jasnozłotych odcieniach i niesamowitym blasku, a także ciekawe, złożone i mocne bukiety.Mieszanka: 60% Xare-lo, 20% Macabeo i 20% Parellada
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 5 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia37
Magazyn