Dynia i żurawina z ryżem
Dynia i żurawina z ryżem może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 4 i kosztuje 2,42 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 680 kalorii, 14g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Mieszanka soli i mielonego pieprzu, wody, żurawiny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ciasto dyniowe z suszoną żurawiną, Babeczki dyniowe z żurawiną i orzechami pekan, oraz Babeczki dyniowe z żurawiną i orzechami pekan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Rozgrzać olej słonecznikowy w dużym garnku na średnim ogniu.
Podsmażyć cebulę na gorącym oleju, aż złoty, 5 do 10 minut.
Dodać ryż do cebuli i gotować, aż pachnące, o 1 minutę.
Wymieszaj wodę, dynię, fasolę, żurawinę i bulion warzywny do mieszanki ryżu. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Wlać mieszaninę ryżu do dużego naczynia do pieczenia i przykryć folią aluminiową.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż woda zostanie wchłonięta i ryż będzie miękki, około 45 minut. Szczypiorek wymieszać z ryżem i doprawić solą i pieprzem.