Dynia i Tajski Czerwony Kurczak Curry

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj kurczaka z dynią i tajskim czerwonym Curry. Na 2,34 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 392 kalorie. Jeśli masz lite mleko kokosowe, tajska pasta curry, cebula i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać gotowany ryż, można śledzić to danie główne z Śniadaniowy Pudding Ryżowy jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tajskie czerwone Curry z warzywami, Tajskie Curry Z Dynią I Kurczakiem, oraz Thai Peanut Chicken and Pumpkin Curry w / Sticky Granate Rice dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu 2-ćwiartkowym podgrzać mleko kokosowe i pastę curry do duszenia na średnim ogniu.
Dodaj kurczaka, cebulę, dynię, sos rybny i brązowy cukier. Dusić 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodać groszek. Dusić 5 minut dłużej lub aż kurczak nie jest już różowy w środku.
Podawać na ryżu; top z zieloną cebulą i plastrami jalapeño.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Schloss Gobelsburg Schlosskellerei Gobelsburger Gruner Veltliner. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![Schloss Gobelsburg Schlosskellerei Gobelsburger Gruner Veltliner]()
Schloss Gobelsburg Schlosskellerei Gobelsburger Gruner Veltliner
Niezwykle pachnące powiewem soczystej śliwki mirabelle. Tak uwodzicielski i otwarcie wyrazisty z przyjemnym filigranowym dotykiem. Kompaktowy, ale żywy i wytrzymały. Delikatne nuty owoców pestkowych. Warstwy subtelnych odcieni i ładne pikantne wykończenie.