Dwupoziomowy Sernik z malinami i białą czekoladą
Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 600 kalorii, 9g białka, oraz 41 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka bitej śmietany, czekolada, ciasteczka wafel czekolady i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Można ją uznać za dość tanią, kosztującą ok. 1,85 zł za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Dwupoziomowy Sernik z malinami i białą czekoladą, Dwupoziomowy Sernik OREO, oraz Podwójny Sernik Czekoladowy Z Sosem Malinowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°. masło o średnicy 9 cali ze sprężynową patelnią o wysokości 2 3/4 cala. Podwójne owinięcie Na Zewnątrz patelni z wytrzymałą folią aluminiową.
Umieść ciasteczka w procesorze i zmiksuj, aż pojawią się grube okruchy.
Dodać masło i proces aż równomiernie nawilżone. Mocno nacisnąć mieszaninę okruchów na dno i do połowy przygotowanej patelni.
Piec ciasto 8 minut; ostudzić na stojaku.
Wycisnąć maliny i soki przez drobny sitko do małej miseczki. Zmierz 1/2 szklanki puree do napełniania(zachowaj pozostały puree do innego użycia). Wymieszać białą czekoladę w małej metalowej misce ustawionej na rondlu z ledwo gotującej się wody, aż po prostu stopi się i gładka; odstawić.
Za pomocą miksera elektrycznego, beat twarogu i cukru w dużej misce, aż gładkie i puszyste. Ubić w mące, następnie jajka, po 1 na raz. Ubić w śmietanie i wanilii.
Przenieść 2 1/4 szklanki ciasta do średniej miski; wymieszać w roztopionej białej czekolady. Wymieszać zarezerwowane 1/2 szklanki puree z malin i ekstrakt z migdałów do pozostałego ciasta w dużej misce.
Wlać ciasto malinowe do przygotowanej Skórki; umieścić springform pan w dużej patelni do pieczenia.
Wlać tyle gorącej wody do pieczenia patelni się 1 cal się boki patelni.
Piec, aż malinowe nadzienie delikatnie ustawi się w środku i zacznie nadmuchiwać na brzegach, około 50 minut.
Wyjmij patelnię z piekarnika; pozostaw malinową warstwę do ostygnięcia 5 minut, aby lekko ujędrnić.
Zaczynając od krawędzi patelni, łyżkę ciasta z białej czekolady w koncentrycznych kręgach na Malinowej warstwie. Gładki wierzch.
Piec, aż biała czekolada nadzienie jest ustawiona w centrum, około 30 minut. Przechowywać w lodówce ciasto odkryte do zimna, co najmniej 4 godziny. (Można przygotować 2 dni wcześniej; przykryć i przechowywać w lodówce.)
Pokrój boki patelni małym nożem, aby poluzować sernik; uwolnij boki.
W razie potrzeby udekoruj sernik lokami z białej czekolady.