Dwa Razy Pieczone Ziemniaki
Dwa razy pieczone ziemniaki mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 324 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje 79 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 5 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Mieszanka ostrego cheddar, masło, ziemniaki russet, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 44%. Podobne przepisy to Pieczone słodkie ziemniaki polane kurczakiem kiełbasa jabłkowa i jabłka oraz pieczone ziemniaki polane kremowym kurczakiem, Pieczona Wołowina peklowana z kapustą smażoną i pieczonymi młodymi ziemniakami, oraz Pieczone Faszerowane Ziemniaki (Ziemniaki Tandoori).
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Umieść ziemniaki bezpośrednio na stojaku na środku piekarnika i piecz przez 30 minut. Przebić każdy ziemniak w kilka miejsc widelcem i nadal piec do miękkości, o 30 protokół więcej.
Wyjmij ziemniaki z piekarnika i zmniejsz temperaturę do 375 stopni F.
Przytrzymaj ziemniaki z piekarnikiem-mit lub ręcznikiem, przycinaj wierzch ziemniaków, aby uzyskać kształt przypominający Kajak. Zarezerwuj wierzchołki. Ostrożnie zebrać większość ziemniaków do miski. Uważaj, aby pozostawić wystarczająco dużo ziemniaków w skórze, aby muszle pozostały razem. Ziemniaki lekko rozgnieść widelcem wraz z 2 do 3 łyżkami masła i śmietany. Wymieszać z cebulką, gałką muszkatołową i doprawić solą i pieprzem, do smaku. Skórki doprawiamy solą i pieprzem. Uzupełnij skorupy mieszaniną ziemniaków, lekko ją pokrywając.
Na wierzch nadzienia ziemniaczanego posypać serem.
Wymieszać z pozostałym masłem i doprawić solą i pieprzem.
Ustawić ziemniaki i pokrywki na blasze do pieczenia, i piec do ogrzania przez, o 20 protokół.