Duszony nadziewany indyk z sosem Madera
Duszony nadziewany indyk z sosem Madera to bezglutenowe przystawka. Ten przepis służy 14. Jedna porcja tego dania zawiera około 59G białka, 27g tłuszczu i w sumie 492 kalorii. Za $3.51 za porcję, ten przepis okładki 30% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 5 minut. Jeśli masz pod ręką sercial madeira, sól i pieprz, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 57%, który jest solidny. Pieczony Indyk Z Sosem Madera, Pieczone żeberka z sosem Madeira i sosem chrzanowym, oraz Faszerowane udka z kurczaka duszone w sosie pomidorowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zrób farsz: w robocie kuchennym zmiksuj wieprzowinę i tłuszcz. Przy pracującym silniku dodawaj jajka po 1 na raz i dobrze łącz. Gdy silnik nadal pracuje, dodaj gęstą śmietanę strumieniem.
Przenieś miksturę do dużej miski i dodaj pozostałe składniki. Schłodź pod przykryciem przez co najmniej 30 minut.
Przygotowanie piersi z indyka: ostrym nożem do odkostniania Usuń połówki piersi z indyka, zaczynając od kości piersi i przecinając wzdłuż klatki piersiowej, długimi, szybkimi pociągnięciami, odrywając mięso od kości podczas podróży.
Wyjmij i zachowaj filety (polędwiczki) od spodu piersi.
Usuń i wyrzuć wszelkie ścięgna, ścięgna lub srebrną skórę. Rezerwa
Na podwójnej grubości gazy ułóż skórę piersi indyka stroną do dołu, długim bokiem skierowanym do siebie.
Posyp połową tymianku oraz solą i pieprzem do smaku. Wygładź 1/4 (około 1 szklanki) farszu na piersi indyka, pozostawiając 1-calową obwódkę. Przykryj farsz warstwą szynki. Przykryj szynkę kolejną filiżanką farszu. Przekrój jeden z filetów na pół i zawiń każdą połowę kawałkiem szynki.
Ułóż owinięte filety obok siebie, stykając się końcami, na wierzchu farszu.
Zaczynając od dłuższego boku piersi najbliżej Ciebie, ostrożnie odsuń ją od siebie do cylindra. Złóż gazę, aby ją zamknąć i przekręć końce, zachowując kształt cylindra. Zawiąż końce bezpiecznie sznurkiem. Powtórz z pozostałą piersią.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Wytrzyj bułki z indyka (ballontines) do sucha.
Na brytfannie rozgrzej masło i olej na umiarkowanym ogniu, aż będzie gorący, a na nim zrumień indyka w gazie, około 2 minuty z każdej strony.
Dodaj 6 filiżanek bulionu i bukiet garni do brytfanny,
Dusić indyka, szczelnie przykrytego folią, na środku piekarnika, od czasu do czasu fastrygując przez 1 1/2 godziny lub do momentu, gdy temperatura wewnętrzna wyniesie 165 stopni F, a jego soki będą klarowne, gdy pierś zostanie nakłuta szpikulcem.
Indyka można przygotować 1 dzień wcześniej do tego momentu i przechowywać w lodówce, pod przykryciem, w płynie do gotowania. Aby podgrzać, doprowadzić do wrzenia na umiarkowanie dużym ogniu, podlać i podgrzać pod przykryciem w nagrzanym do 350 stopni F. piekarnik, często fastrygując, przez 1 godzinę.
Przełóż indyka na stojak do ostygnięcia. Rozpakuj to. Odtłuść płyn do duszenia i przecedź go do rondla. W małej misce połącz maranta, Maderę i śmietanę.
Doprowadź odcedzony płyn do wrzenia i dodaj mieszaninę maranty. Gotuj mieszaninę na umiarkowanie dużym ogniu, aż lekko zgęstnieje. Utrzymuj sos w cieple, przykryty masłem z woskowanego papieru.
Przełóż indyka na deskę do rzeźbienia i pokrój połowę na plastry 1/2 cala.
Plastry i pozostałego indyka przełożyć na półmisek i podawać na ciepło z sosem.
Restauracje W Pobliżu Lokalizacji: Merlot, Hahn Estates;