Duszony kurczak z białymi szparagami i smażonym Morelem z Crème Fraîche
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj duszonego kurczaka z białymi szparagami i smażyć Morel z Crème Fraîche. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i דל פחמימות,zny przepis ma 490 kalorii, 26g białka, oraz 35 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 2,62 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz liście laurowe, Smalce, szparagi i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć creme fraiche można śledzić to danie główne z Ciasto Brzoskwiniowo-Kremowe Fraiche jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Duszony kurczak z białymi szparagami i smażonym Morelem z Crème Fraîche, Szparagi, Białe Wino I Creme Fraîche Linguini, oraz Smażone pieczarki morelowe i szparagi dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W dużej misce wrzucić kawałki kurczaka ze skórką, tymiankiem i posiekaną natką pietruszki. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Kurczaka
Pietruszka-nać
Tymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Pozostawić kawałki kurczaka w temperaturze pokojowej 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Kurczaka
3
Posypać solą i pieprzem; odstawić 15 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
4
Rozgrzej piekarnik do 163°. stopić 2 łyżki masła z olejem na dużej patelni na średnim ogniu. Praca w 2 partiach, dodać kawałki kurczaka, strona skóry w dół; gotować do głębokiego brązu, o 5 protokół. Obróć kurczaka; zmniejszyć ogień do średniego i gotować 2 protokół. Ułóż w jednej warstwie w dużym garnku żaroodpornym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Kurczaka
Cały Kurczak
Masło
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Piekarnik
Garnek
5
Wylać wszystkie, ale 4 łyżki kapieli z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodaj cebulę, pory, Smalce, i liście laurowe na patelni; smażyć na średnim ogniu, aż warzywa będą złote, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Warzywa
Grzyby Morelowe
Por
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Dodaj wino i Sherry; zwiększyć ogień do wysokiej i gotować, aż płyn zmniejszy się o połowę, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Wino
8
Dodać bulion; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
9
Dodać 6 gałązek pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-nać
10
Polać kurczakiem warzywa. Przykryj garnek folią, a następnie folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Cały Kurczak
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
Folia Aluminiowa
Garnek
11
Piec, aż kurczak będzie bardzo delikatny, o 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
12
Zwiększyć temperaturę pieca do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
13
Kawałki kurczaka przenieść do obramowanej blachy do pieczenia; piec w piekarniku, aż brązowy, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
14
W międzyczasie przecedzić mieszankę warzywno-bulionową na średni rondel. Naciskaj na ciała stałe, aby wydobyć jak najwięcej cieczy. Gotować płyn do zmniejszenia do 3 filiżanek, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Ekstrakt
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
15
Ubić pozostałe 2 łyżki masła. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
16
Ułóż kurczaka na dużym talerzu. Łyżka zmniejszyła ilość soków. Ułóż białe szparagi, Smalce i pory na całym kurczaku. Każdą udko kurczaka wymieszać z kremem fraîche i podawać.