Duszony-brązowy sos Podrobowy
Need a SOS bezglutenowy i bezmleczny? Duszone-brązowy Podrobowy sos może być ogromny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 2095 kalorii, 265g białka, oraz 97 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 63% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz odtłuszczone bulion z kurczaka, marchew, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 92%, co jest super. Spróbuj SOS Podrobowy, SOS Podrobowy, oraz SOS Podrobowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Opłucz indyczą szyję, serce, żołądek i wątrobę; owinąć wątrobę i schłodzić.
Umieść szyję, serce, żołądek, marchew i cebulę na metalowej patelni o wymiarach 9 na 13 cali.
Dodać 1/2 szklanki bulionu.
Piec w piekarniku 475, aż płyn odparuje i warzywa, szyja, serce i żołądek są rumiane, 40 do 45 minut (30 do 35 minut w piekarniku konwekcyjnym); mieszać kilka razy.
Dodaj 1/4 bulionu szklanki, ocet, i cukier do patelni; wymieszać zeskrobać rumiane kawałki darmo.
Dodaj wątrobę do patelni (lub zapisz do innych zastosowań).
Piec, aż mieszanina jest bogato rumiane i wątroba jest lekko różowy w środku (wyciąć do testu), 10 do 15 minut dłużej (około 5 minut w piecu konwekcyjnym); mieszać kilka razy.
Wyjąć z piekarnika; odstawić wątróbkę na bok.
Dodaj 1 więcej bulionu szklanki do patelni; odstawić, aż rumiane kawałki są miękkie, o 5 protokół. Zeskrobać mieszaninę do miski 4-do 5-quart.
Dodaj pozostałe 3 szklanki bulionu. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu; przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż żołądek będzie miękki po przekłuciu, o 1 1/4 godziny.
Wlać mieszaninę przez drobny sitko do dużej miski. Wyrzucić warzywa. Wyciągnij mięso z szyi i posiekaj; wyrzuć kości. Mięso i podroby drobno posiekać. Jeśli robisz z wyprzedzeniem, przykryj miskę i mięso i schłodź do 1 dnia.
Mierzyć mieszankę bulionu i, w razie potrzeby, dodać wodę, aby 4 filiżanki. Powrót bulionu do 4-do 5-quart patelni.
Dodać mieszaninę mięsa i indyka kapie; doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. W małej misce, mieszanka skrobi kukurydzianej z 1/4 szklanki wody. Wymieszać wystarczającą ilość mieszanki skrobi kukurydzianej do gotowania sosu, aby zagęścić zgodnie z potrzebami. Doprawić do smaku solą i pieprzem.