Duszone żeberka z ziemniakami i jabłkami " Risotto Style

Duszone żeberka z ziemniakami i jabłkami
Przepis duszone żeberka z ziemniakami i jabłkami " Risotto Style jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis służy 6. Na $7.19 za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1344 kalorii, 45g białka, oraz 102g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 78 smakoszy i kucharzy. Mieszanka czosnku, sól morska, pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Grill Styl Duszone Żeberka, Chile i pomarańczowy duszone Flanken Style wołowina krótkie żeberka, oraz Balsamiczne-duszone żeberka z puree chrzanowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Poklep żeberka suche i umieścić w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała CzęśćPor, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Posypać 1/2 łyżeczki soli. Przykryć i przechowywać w lodówce 24 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
3
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
4
W ciężkim, dużym garnku żaroodpornym na umiarkowanie wysokim ogniu podgrzać 1/4 szklanki oliwy z oliwek do czasu palenia. Pracując w 2 partiach (wytrzyj patelnię do czysta i dodaj pozostałą 1/4 szklanki oleju między partiami), zapieczętuj żebra, obracając szczypcami, aż do złotego koloru ze wszystkich stron, około 8 minut na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5
Przenieść żeberka do dużej miski. Nie czyść patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Dodaj cebulę, czosnek, marchew, seler i jabłka do garnka. Na umiarkowanie wysokim ogniu, smażyć, aż warzywa i jabłka zaczną mięknąć, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
7
Dodaj wino i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
8
Dodaj czysty pomidor i bulion z kurczaka, a następnie wróć żeberka, wraz z nagromadzonymi sokami, do garnka. Upewnij się, że żebra są całkowicie pokryte płynem; w razie potrzeby dodaj wodę lub dodatkowy zapas.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
9
Posypać pozostałą 1/2 łyżeczki soli i pieprzu i wymieszać z liśćmi laurowymi. Przykryj garnek, przenieś do piekarnika i duś żeberka przez 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
10
Odkryć żebra i kontynuować duszenie, aż mięso będzie miękkie i zaczyna spadać z kości, o 45 protokół. Delikatnie wyjąć żeberka z garnka i przenieść do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
11
Gdy żebra są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, przyciąć nadmiar tłuszczu i, w razie potrzeby, usunąć mięso z kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
12
Wlać płyn do duszenia przez sito o drobnych oczkach do czystego dużego garnka, naciskając na wszelkie ciała stałe. Wyrzucić substancje stałe i usunąć tłuszcz z płynu do duszenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
13
Umieścić duszony płyn na dużym ogniu, przykryć i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż nieco zmniejszona, o 20 protokół. Powrót żeberka, wraz z nagromadzonymi sokami, do garnka i gotować na wolnym ogniu, aż do ogrzania, o 5 protokół. DO AHEAD: żeberka można przygotować z wyprzedzeniem i przechowywać w lodówce, w płynie do duszenia, do 2 dni. Podgrzej krótkie żeberka w ich duszonym płynie w dużym, ciężkim garnku na umiarkowanie wysokim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała CzęśćPor, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1
Wyłożyć blachę do pieczenia z 2 warstwami ręczników papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
2
W średnim rondlu na dużym ogniu doprowadzić osoloną wodę do wrzenia (użyj około 1 łyżki soli na każde 4 ćwiartki wody).
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Dodać ziemniaki i jabłka i gotować, odkryte, aż dopiero zaczyna się miękka, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
4
Odcedzić ziemniaki i jabłka i przenieść do wyłożonej papierowym ręcznikiem blachy do pieczenia do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
5
W małym, ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu podgrzać 1 łyżkę masła, aż się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
6
Dodaj cebulę i czosnek i smażyć do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
7
Dodać wino i gotować, aż odparuje, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
8
Dodaj ziemniaki, jabłka i wywar z kurczaka i gotuj na wolnym ogniu, ciągle mieszając, aż ciecz zostanie wchłonięta, a mieszanina będzie kremowa i lekko zagęszczona, około 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
9
Zdjąć garnek z ognia i wymieszać z serem, pozostałą łyżką masła i sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
10
Posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1
Jabłka i ziemniaki podzielić na 6 talerzy. Ułóż 1 krótkie żebro na każdej płytce, a następnie skropić duszonym płynem i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana

Składniki

4całe suszone liście laurowecałe suszone liście laurowe0Batoniki toffi Heathkiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki2kilogramyżeberka wołowe z kościążeberka wołowe z kością31 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejmarchewki obrane i pokrojone w dużą kostkęmarchewki obrane i pokrojone w dużą kostkę31 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejłodygi selera naciowego, pokrojone w dużą kostkęłodygi selera naciowego, pokrojone w dużą kostkę4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne czerwone winowytrawne czerwone wino1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweostre, wytrawne białe winoostre, wytrawne białe wino4goździkiczosnek mielonyczosnek mielony21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejJabłka Granny Smith, obrane, rdzeniowane i pokrojone w dużą kostkęJabłka Granny Smith, obrane, rdzeniowane i pokrojone w dużą kostkę2largesJabłka Granny Smith, obrane, rdzeniowane i pokrojone w małą kostkęJabłka Granny Smith, obrane, rdzeniowane i pokrojone w małą kostkę1Sok z cytrynySok z cytryny1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion z kurczaka lub bulion z kurczaka o niskiej zawartości sodubulion z kurczaka lub bulion z kurczaka o niskiej zawartości sodu2Średnia żółta cebula, posiekanabulion z kurczaka lub bulion z kurczaka o niskiej zawartości sodubulion z kurczaka lub bulion z kurczaka o niskiej zawartości sodu1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1( bakłażany)cebula pokrojona w drobną kostkęcebula pokrojona w drobną kostkę31 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebulę pokroić w dużą kostkęcebulę pokroić w dużą kostkę1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweuncje ser parmezan, drobno starty (ouncje ser parmezan, drobno starty (o1Batoniki toffi Heathsól morska drobnasól morska drobna1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosól morska drobnasól morska drobna2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.przeciery pomidoroweprzeciery pomidorowe23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamasło niesolonemasło niesolone1Głowaczosnek, obrany i goździki pozostawione w całościczosnek, obrany i goździki pozostawione w całości2largesZiemniaki Yukon Gold, obrane i pokrojone w drobną kostkęZiemniaki Yukon Gold, obrane i pokrojone w drobną kostkę

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do krótkich żeberek wołowych. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Raymond R Collection Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Raymond R Collection Merlot
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia36
Magazyn