Duszone żeberka z ziemniakami i jabłkami " Risotto Style

Duszone żeberka z ziemniakami i jabłkami
Przepis duszone żeberka z ziemniakami i jabłkami " Risotto Style jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis służy 6. Na $7.19 za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1344 kalorii, 45g białka, oraz 102g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 78 smakoszy i kucharzy. Mieszanka czosnku, sól morska, pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Grill Styl Duszone Żeberka, Chile i pomarańczowy duszone Flanken Style wołowina krótkie żeberka, oraz Balsamiczne-duszone żeberka z puree chrzanowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Poklep żeberka suche i umieścić w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złote Rodzynki, Grubo ZmieloneZłote Rodzynki, Grubo Zmielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Posypać 1/2 łyżeczki soli. Przykryć i przechowywać w lodówce 24 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
W ciężkim, dużym garnku żaroodpornym na umiarkowanie wysokim ogniu podgrzać 1/4 szklanki oliwy z oliwek do czasu palenia. Pracując w 2 partiach (wytrzyj patelnię do czysta i dodaj pozostałą 1/4 szklanki oleju między partiami), zapieczętuj żebra, obracając szczypcami, aż do złotego koloru ze wszystkich stron, około 8 minut na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Przenieść żeberka do dużej miski. Nie czyść patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Dodaj cebulę, czosnek, marchew, seler i jabłka do garnka. Na umiarkowanie wysokim ogniu, smażyć, aż warzywa i jabłka zaczną mięknąć, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Dodaj wino i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
8
Dodaj czysty pomidor i bulion z kurczaka, a następnie wróć żeberka, wraz z nagromadzonymi sokami, do garnka. Upewnij się, że żebra są całkowicie pokryte płynem; w razie potrzeby dodaj wodę lub dodatkowy zapas.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
9
Posypać pozostałą 1/2 łyżeczki soli i pieprzu i wymieszać z liśćmi laurowymi. Przykryj garnek, przenieś do piekarnika i duś żeberka przez 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
10
Odkryć żebra i kontynuować duszenie, aż mięso będzie miękkie i zaczyna spadać z kości, o 45 protokół. Delikatnie wyjąć żeberka z garnka i przenieść do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
11
Gdy żebra są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, przyciąć nadmiar tłuszczu i, w razie potrzeby, usunąć mięso z kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
12
Wlać płyn do duszenia przez sito o drobnych oczkach do czystego dużego garnka, naciskając na wszelkie ciała stałe. Wyrzucić substancje stałe i usunąć tłuszcz z płynu do duszenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
13
Umieścić duszony płyn na dużym ogniu, przykryć i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż nieco zmniejszona, o 20 protokół. Powrót żeberka, wraz z nagromadzonymi sokami, do garnka i gotować na wolnym ogniu, aż do ogrzania, o 5 protokół. DO AHEAD: żeberka można przygotować z wyprzedzeniem i przechowywać w lodówce, w płynie do duszenia, do 2 dni. Podgrzej krótkie żeberka w ich duszonym płynie w dużym, ciężkim garnku na umiarkowanie wysokim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złote Rodzynki, Grubo ZmieloneZłote Rodzynki, Grubo Zmielone
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
1
Wyłożyć blachę do pieczenia z 2 warstwami ręczników papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
2
W średnim rondlu na dużym ogniu doprowadzić osoloną wodę do wrzenia (użyj około 1 łyżki soli na każde 4 ćwiartki wody).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Dodać ziemniaki i jabłka i gotować, odkryte, aż dopiero zaczyna się miękka, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
4
Odcedzić ziemniaki i jabłka i przenieść do wyłożonej papierowym ręcznikiem blachy do pieczenia do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
5
W małym, ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu podgrzać 1 łyżkę masła, aż się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
6
Dodaj cebulę i czosnek i smażyć do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
7
Dodać wino i gotować, aż odparuje, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
8
Dodaj ziemniaki, jabłka i wywar z kurczaka i gotuj na wolnym ogniu, ciągle mieszając, aż ciecz zostanie wchłonięta, a mieszanina będzie kremowa i lekko zagęszczona, około 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
9
Zdjąć garnek z ognia i wymieszać z serem, pozostałą łyżką masła i sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
10
Posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1
Jabłka i ziemniaki podzielić na 6 talerzy. Ułóż 1 krótkie żebro na każdej płytce, a następnie skropić duszonym płynem i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana

Składniki

4całe suszone liście laurowecałe suszone liście laurowe0warzywo (np. szpinak)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki2kilogramyżeberka wołowe z kościążeberka wołowe z kością31 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejmarchewki obrane i pokrojone w dużą kostkęmarchewki obrane i pokrojone w dużą kostkę31 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejłodygi selera naciowego, pokrojone w dużą kostkęłodygi selera naciowego, pokrojone w dużą kostkę4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne czerwone winowytrawne czerwone wino1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweostre, wytrawne białe winoostre, wytrawne białe wino4goździkiczosnek mielonyczosnek mielony21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejJabłka Granny Smith, obrane, rdzeniowane i pokrojone w dużą kostkęJabłka Granny Smith, obrane, rdzeniowane i pokrojone w dużą kostkę2largesJabłka Granny Smith, obrane, rdzeniowane i pokrojone w małą kostkęJabłka Granny Smith, obrane, rdzeniowane i pokrojone w małą kostkę1Sok z cytrynySok z cytryny1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion z kurczaka lub bulion z kurczaka o niskiej zawartości sodubulion z kurczaka lub bulion z kurczaka o niskiej zawartości sodu2Średnia żółta cebula, posiekanabulion z kurczaka lub bulion z kurczaka o niskiej zawartości sodubulion z kurczaka lub bulion z kurczaka o niskiej zawartości sodu1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu1( bakłażany)cebula pokrojona w drobną kostkęcebula pokrojona w drobną kostkę31 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebulę pokroić w dużą kostkęcebulę pokroić w dużą kostkę1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweuncje ser parmezan, drobno starty (ouncje ser parmezan, drobno starty (o1warzywo (np. szpinak)sól morska drobnasól morska drobna1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosól morska drobnasól morska drobna227papryka habaneroprzeciery pomidoroweprzeciery pomidorowe2Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolonemasło niesolone1Głowaczosnek, obrany i goździki pozostawione w całościczosnek, obrany i goździki pozostawione w całości2largesZiemniaki Yukon Gold, obrane i pokrojone w drobną kostkęZiemniaki Yukon Gold, obrane i pokrojone w drobną kostkę

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do krótkich żeberek wołowych. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Raymond R Collection Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Raymond R Collection Merlot
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia36
Magazyn