Duszone żeberka z Podsmażonym przegrzebkiem na cieście Mofongo

Duszone żeberka z Podsmażonym przegrzebkiem na cieście Mofongo
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Duszone żeberka z Podsmażonym przegrzebkiem na cieście Mofongo mogą być doskonałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 843 kalorie, 22g białka, oraz 60 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.5 za porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 19 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz boczek, krótki, liście laurowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól morską, można podążać tym daniem głównym z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Duszone żeberka z Podsmażonym przegrzebkiem na cieście Mofongo, Duszone żeberka z Podsmażonymi krewetkami i kaszą, oraz Duszone niezbyt krótkie żeberka z Hominowym gulaszem z nowej Turni na południu.

Instrukcje

1
W garnku o grubym dnie 3-quart rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu. Żeberka przyprawiamy solą i pieprzem. Brązowe żeberka przez około 6 do 8 minut z każdej strony, lub aż do uzyskania ładnej Skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Wlać sok winogronowy i wino, zeskrobując brązowe kawałki z dna garnka drewnianą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok WinogronowySok Winogronowy
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
GarnekGarnek
3
Dodaj 1/2 zielonej papryki, 1/2 cebuli, 1/2 czosnku, 1/2 kolendry, 2 liście laurowe, kminek, papryka, oliwki, pieczona papryka, sól i pieprz. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 2 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Liście LauroweLiście Laurowe
KolendraKolendra
PaprykaPapryka
CzosnekCzosnek
OliwkiOliwki
CebulaCebula
PieprzPieprz
KminekKminek
SólSól
4
Tymczasem, gotować zielone banany do przetargu widelec. Odcedzić i zacieru, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
BananBanan
5
Ochłoń. Gotować boczek na średniej patelni na średnim ogniu, aż chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj pozostałą paprykę, cebulę, czosnek i 1/2 kolendry. Gotować mieszaninę przez około 8 minut, a następnie dodać do mieszaniny puree i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
BabkaBabka
KolendraKolendra
PaprykaPapryka
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
7
Przegrzebki posmarować pozostałą łyżką oliwy z oliwek, doprawić solą i pieprzem. Sear przegrzebki po obu stronach, aż złoty kolor, o 3 do 4 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
8
Użyj 3-calowej formy pierścieniowej lub foremki do ciastek w kształcie koła i wypełnij mofongo, aby ukształtować talerz do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Foremka Do CiastekForemka Do Ciastek
9
Umieść podsmażony przegrzebek na wierzchu ciasta mofongo.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
10
Wyjmij krótkie żebra z garnka i ścinaj widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
11
Umieść żeberka na wierzchu przegrzebka, następnie użyj sosu z patelni i wlej około 2 łyżki stołowe na to wszystko i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
SOSSOS
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Żeberka wołowe bardzo dobrze komponują się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Maddalena Merlot. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot oferuje aromaty dojrzałych owoców i przypraw dębowych z nutami wanilii i anyżu. Dojrzałe smaki owocowe to jasna śliwka i Malina. Owocowe smaki witają podniebienie, a miękkie taniny ramują świeżą konsystencję, która okrywa usta.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia18
Magazyn