Duszone żeberka jagnięce z morelami i cebulą
Duszone żeberka jagnięce z morelami i cebulą to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 645 kalorii, 21g białka, oraz 43g tłuszczu każdy. Na 4,69 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz kilka łyżek oleju, pół-rack żeberka jagnięce, morele, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Duszona jagnięcina z morelami, Duszone jagnięce golonki z suszonymi morelami, śliwkami i kandyzowanym imbirem, oraz Duszone Żeberka Z Pasternakiem I Perłową Cebulą.
Instrukcje
W małej misce wymieszać składniki na przyprawę rub i odstawić.
Rozgrzać patelnię na średnim ogniu i dodać olej lub tłuszcz jagnięcy. Podsmażyć cebulę, aż zmiękną, ale nie rumiane, o 5 protokół.
Aby złożyć dusić: przykryć dno patelni podsmażoną cebulą i morelami. W cebulę i morele Nestle stelaż żeberek.
Wlać wystarczającą ilość wody, aby żebra były zanurzone w 1/3 drogi, około 2 szklanki. Patelnię przykryć folią.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 135°. Duś żeberka w piekarniku, aż będą bardzo miękkie, około 3 godzin. Odkryć patelnię i włączyć ciepło do375. kontynuować duszenie, aż tłuszcz na powierzchni jest rumiane i cebula są bardzo brązowe, o 30 minut dłużej.
Wylać wytopiony tłuszcz jagnięcy na patelnię, odstawiając go do innego użycia.
Podawać na gorąco lub na ciepło. Resztki można podgrzać w piekarniku o temperaturze 121° do ogrzania, około 30 minut.