Duszone udka z kurczaka w Curry i jogurcie
Duszone udka z kurczaka w Curry i jogurcie to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.17 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 390 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Mieszanka udek z kurczaka, olej canolan, ziarna kukurydzy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać niskotłuszczowy zwykły jogurt, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Z Melasą Jogurtową jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Duszone Udka Z Kurczaka W Curry I Jogurcie, jogurtowe curry udka z kurczaka, oraz Czosnkowo-Curry Udka Z Kurczaka W Sosie Jogurtowym.
Instrukcje
W dużej, głębokiej patelni, rozgrzać olej. Kurczaka przyprawiamy solą i pieprzem, lekko obsypujemy mąką, odsączając nadmiar.
Dodaj kurczaka na patelni i gotować na dużym ogniu, obracając raz, aż lekko rumiane, 6 protokół.
Przełożyć kurczaka na talerz.
Dodaj imbir, czosnek, chile i papryka na patelni i gotować na dużym ogniu, aż lekko zmięknie, o 2 protokół. Zamieszać w curry i gotować przez 1 minutę.
Dodaj pomidory, kukurydzę, jogurt i wodę; mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprawić solą i pieprzem.
Powrót kurczaka i wszelkie zgromadzone soki na patelnię i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i dusić na bardzo małym ogniu, aż kurczak będzie miękki i soki są lekko zagęszczone, o 15 protokół.
Kurczaka posypać kolendrą i podawać.