Duszone i glazurowane żeberka wieprzowe z musem jabłkowym

Duszone i glazurowane żeberka wieprzowe z musem jabłkowym
Duszone i glazurowane żeberka wieprzowe z musem jabłkowym to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 332 kalorie. Na 2,63 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sok z cytryny, olej, miód i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Żurawinowo-Glazurowane Duszone Żeberka, Szkliwione i duszone żeberka z octem Sherry, oraz Ale-duszone musztardowo-szkliwione żeberka z frytkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Obficie pocierać żeberka solą i pieprzem i ułożyć je w jednej warstwie na bardzo dużej patelni do pieczenia, w razie potrzeby kroić na dwie płyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
żeberkażeberka
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Piec żeberka przez 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę piekarnika do 135° i dodać wino do patelni. Przykryć i zamknąć patelnię bardzo szczelnie w podwójnej warstwie folii aluminiowej i piec żeberka, aż mięso rozpadnie się łatwo, gdy prod go widelcem, około 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
żeberkażeberka
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
1
Jabłka, sok z cytryny i szklankę wody umieścić w dużym rondlu i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu. Zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć rondel i gotować, aż jabłka są prawie rozpada, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Niech jabłka ostygną lekko, a następnie umieść je w robocie kuchennym i przetworzyć, aż powstanie Gruboziarnisty puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
3
Wyjmij żebra z piekarnika; Zwiększ temperaturę piekarnika do 218°. gdy mięso będzie wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, delikatnie wyciągnij Kości (łatwo się wyślizgną) i zeskrobaj nadmiar tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Pokrój żebra na 8 do 12 kawałków i za pomocą szpatułki przenieś je na dużą blachę do pieczenia wyłożoną folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
SzpatułkaSzpatułka
1
Umieścić bulion wołowy, ocet balsamiczny, sosy sojowe i Worcestershire, i miód w rondlu średniej wielkości. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, mieszając, i gotować, aż glazura jest syropy i zmniejszyła się do około 1/3 filiżanki, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet BalsamicznyOcet Balsamiczny
Sos WorcestershireSos Worcestershire
Bulion WołowyBulion Wołowy
GlazuraGlazura
MiódMiód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Ubić olej słonecznikowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SłonecznikowyOlej Słonecznikowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Posmaruj żeberka szkliwem i piecz do karmelizacji, około 10 minut, obserwując, że żeberka nie palą się (zacznij sprawdzać po 5 minutach). Jeśli youd jak je bardziej karmelizowane, przekazać je pod brojlerów na kilka minut, co najmniej 6 cali od ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
4
Gdy jest gotowy do podania, podgrzej mus jabłkowy na górze kuchenki lub w kuchence mikrofalowej przed podaniem. Wyłożyć duży talerz z rukolą. Za pomocą szpatułki przenieść żeberka na talerz i doprawić je rozsądnie łuszczącą się solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mus JabłkowyMus Jabłkowy
Rukiew WodnaRukiew Wodna
żeberkażeberka
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
PiekarnikPiekarnik
SzpatułkaSzpatułka
5
Podawać od razu z ciepłym musem jabłkowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mus JabłkowyMus Jabłkowy
6
artykuł var
7
Typ_27_data = {};
8
artykuł
9
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia4
Magazyn