Duszone golonki cielęce z fasolką Romano

Duszone golonki cielęce z fasolką Romano
Duszone golonki cielęce z fasolką Romano to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 48g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 539 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $8.83 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka szałwii, sól koszerna, ocet jabłkowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać winogrona można śledzić to danie główne z Białe winogrona i szampańska Granita jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Duszone Golonki Cielęce, Golonki Cielęce Duszone W Winie, oraz Osso Bucco: Duszone Golonki Cielęce dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Shanks posypać koszerną solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól KoszernaSól Koszerna
2
Wlać oliwę z oliwek do 6-do 8-quart żaroodpornej patelni lub 13-na 16-calowej patelni do pieczenia na średnim ogniu. Gdy jest gorąco, dodaj trzonki w jednej warstwie (w razie potrzeby pracuj partiami). Gotować, obracając aż obficie rumiane z dwóch stron, 10 do 12 minut w sumie; przenieść na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Dodaj wino i ocet i doprowadzić do wrzenia; gotować, aż płyn prawie odparuje, mieszając, aby poluzować rumiane kawałki, 5 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
WinoWino
4
Dodaj warzywa, imbir, 3 łyżki tymianku, liście laurowe, pieprz, pastę pomidorową, czosnek, skórki pomarańczowe i cytrynowe, bulion i golonki. Przykryć patelnię (folią, jeśli używasz patelni do pieczenia).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
Liście LauroweLiście Laurowe
WarzywaWarzywa
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
PomarańczowyPomarańczowy
PieprzPieprz
BulionBulion
CytrynaCytryna
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
5
Piec w piekarniku 325, aż mięso będzie bardzo miękkie po przekłuciu, 2 1/2 do 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
W międzyczasie, na patelni 5-6-litrowej na dużym ogniu, zagotuj 3-litrową wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać fasolę; gotować, aż chrupiące-tender ugryźć, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
8
Odcedzić, umieścić w lodowatej wodzie, aż ostygnie i ponownie odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
9
Szczypcami, przełóż chwyty na talerz; przykryj folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
10
Usuń liście laurowe i tłuszcz odtłuszczony z patelni. Praca partiami, czystym płynem i warzywami w blenderze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
PatelniaPatelnia
11
Roztopić masło w 10-do 12-calowej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Dodaj fasolę, winogrona, szałwię i pozostały tymianek; mieszać do gorąca, 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinogronaWinogrona
FasolaFasola
TymianekTymianek
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
13
Umieścić każdy trzon w misce; top z sosem i mieszanki fasoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Składniki

1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 oliwki nadziewane pimiento2 oliwki nadziewane pimiento2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikażda posiekana marchewka, por, koper włoski i obrany korzeń selerakażda posiekana marchewka, por, koper włoski i obrany korzeń selera2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)5suszone liście laurowesuszone liście laurowe2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne białe winowytrawne białe wino9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiodtłuszczone buliony z kurczakaodtłuszczone buliony z kurczaka596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimielony świeży imbirmielony świeży imbir1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekana świeża szałwiaposiekana świeża szałwia596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeże liście tymiankuświeże liście tymianku2(zima)sos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPieczone winogronaPieczone winogrona11 funt cukinii,pieprz świeżo mielonypieprz świeżo mielony2(zima)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)każda starta skórka pomarańczowa i skórka cytrynowakażda starta skórka pomarańczowa i skórka cytrynowa3(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana cebulaposiekana cebula454Orzechy dowolne (posiekane)fasola romano, opłukana i pokrojona na 1-calowe kawałkifasola romano, opłukana i pokrojona na 1-calowe kawałki3(zima)Do podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu6golonki cielęce (4 1/2 do 5 lb. ogółem), tłuszcz przycięty, opłukany i poklepany na suchogolonki cielęce (4 1/2 do 5 lb. ogółem), tłuszcz przycięty, opłukany i poklepany na sucho
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia39
Magazyn