Duszone Baby Bok Choy z czosnkiem, imbirem i soją
Duszone dziecko Bok Choy z czosnkiem, imbirem i soją może być tylko przystawką, której szukasz. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 197 kalorii, 2G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i odebrać wodę, olej, ząbki czosnku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Czosnek imbir cukinia makaron miska z łososiem i Bok Choy, Bok Choy, Shiitake i kluski czosnkowe, oraz Imbir I Czosnek Duszone Bok Choy.
Instrukcje
Namoczyć bok choy w dużej misce z zimną wodą, swishing poluzować wszelkie ziarna.
Odcedzić, przeciąć na pół wzdłuż i dokładnie osuszyć ręcznikami papierowymi.
Rozgrzać olej w dużym rondlu o grubym dnie lub holenderskim piekarniku na dużym ogniu, aż się połysk.
Dodaj połowę bok choy, odciąć bok w dół, pracując partiami, jeśli to konieczne, aby uniknąć tłoczenia patelni, i zapieczętować, aż głęboko zbrązowieje, o 6 protokół.
Wyjąć do dużej płyty lub blachy.
Obniżyć ciepło do średniego i dodać imbir i czosnek, stale mieszając, aż pachnące, o 30 sekund.
Dodaj wodę i ocet i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, mieszając i skrobanie dno patelni z drewnianą łopatką lub łyżką poluzować wszelkie rumiane kawałki. Po 1 minucie dodaj sos sojowy i brązowy cukier.
Dodaj bok choy z powrotem do patelni i gotować, odkryte, aż liście bok choy zwiędną i łodygi są chrupiące-przetargu, 6-8 protokół.
Usuń bok choy do półmiska.
Kontynuuj gotować płyn w patelni na średnim ogniu, aż zmniejszy się do szkliwa o pożądanej konsystencji, 6 do 8 minut. Łyżka glazury na bok choy i udekorować sezamem i szczypiorkiem.
Podawać z gorącym ugotowanym ryżem, w razie potrzeby.