Duszona marchewka z pomarańczą i kaparami
Duszona marchewka z pomarańczą i kaparami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 176 kalorii, 5G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory z puszki, pietruszkę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Marchew i pasternak duszone w pomarańczy, Pan duszone marchewki z pomarańczą i rozmarynem przepis, oraz Marchew z Paprikanem i kaparami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużą patelnię na średnim ogniu. Na gorąco dodajemy marchewkę, lekko posypujemy solą i zmieniamy na brązową ze wszystkich stron, w sumie około 4 minut.
Dodaj cebulę, seler i czosnek na patelnię; często mieszać, aż warzywa będą miękkie, ale nie rumiane, o 2 protokół.
Dodaj pomidory, bulion z kurczaka, pomarańczę, tymianek i marchewkę na patelnię. Doprowadzić do duszenia, przykryć, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż marchewki są bardzo miękkie po przekłuciu, o 1 godzinę.
Tymczasem pozostałą łyżkę oliwy z oliwek wlać na małą patelnię na średnim ogniu. Gdy gorące, dodać kapary i gotować, aż zaczną się obierać, o 1 1/2 protokół.
Łyżka duszone marchewki do miski lub na talerze i top z kaparami i pietruszką.
Połączenie win: aromatyczny, ale ostry Viognier, z miodem cytrusowym i kilkoma minerałami. Najlepsze w naszej parze: Rodzina górników Simpson Vineyard 2004 (Kalifornia; 20 USD), Eberle Mill Road 2004 (Paso Robles, Kalifornia; 18 USD) i R. H. Phillips EXP 2003 (Dunnigan Hills, Kalifornia; 14 USD).
Mosty smakowe: klasyczne nuty miodowo-mandarynkowe w całkowicie wytrawnym Viognier wydają się słodkie i rzucają linię do słodyczy w marchwi. Pomarańcza w tym naczyniu dobija targu. Aromatyczne, kwiatowe właściwości w winie nadają mu wagi; długie duszenie robi to samo dla marchwi. Minerały pod wpływem owocowości wina łączą się ze słonymi kaparami.