Duszona marchewka i pasternak
Need a bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawki? Duszona marchewka i pasternak może być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.22 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 291 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jeśli masz oliwę z oliwek, sól, liście pietruszki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Marchew i pasternak duszone w pomarańczy, Duszony mostek piwny z marchewką i pasternakiem, oraz Duszony Mostek Z Marchewką, Czosnkiem I Pasternakiem.
Instrukcje
Rozgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek w średnim garnku na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek, mieszając od czasu do czasu, aż będzie miękki i błyszczący (6 minut).
Dodaj paprykę, połowę kolendry i sól; gotuj, aż olej zmieni kolor na czerwony (około 1 minuty).
Dodaj marchew, pasternak i tyle wody, aby pokryć (około 3 szklanki).
Doprowadzić do duszenia i gotować, aż marchew będzie miękka (20 minut).
Warzywa wyjąć łyżką szczelinową; utrzymywać płyn do gotowania, aż będzie gęsty i lekko zmniejszony(o 10 minut więcej). Doprawić pieprzem do smaku; warzywa wrócić do bulionu.
Podgrzać pozostały olej łyżki w małej patelni na średnim ogniu.
Dodaj resztę kolendry i tosty przez minutę. Natkę pietruszki wymieszać z jogurtem; doprawić solą i pieprzem.
Przełożyć do miski; skropić olejem kolendrowym. Łyżka warzyw na talerz z płynem do gotowania.
Podawać z sosem jogurtowo-kolendrowym.