Duszona jagnięcina w sosie z granatów
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na sos, więc spróbuj duszonej jagnięciny w sosie granatowym. Jedna porcja zawiera 513 kalorii, 53g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $5.65 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz pastę pomidorową, cebulę, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczona jagnięcina z sosem granatowym, Oliwa z oliwek-duszony bakłażan ze świeżym sosem pomidorowo-granatowym, oraz Pieczona jagnięcina z sosem granatowo-Tamaryndowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść regał w najniższej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 163°.
Rozgrzać olej w ciężkim dużym garnku lub holenderskim piekarniku na dużym ogniu.
Dodać wszystkie kości jagnięce i gotować do brązowego, obracając często, o 15 protokół.
Przenieś kości na talerz. Jagnięcinę przyprawiamy solą i pieprzem i dokładnie zagotowujemy w mące.
Dodaj do garnka i gotować, aż brązowy ze wszystkich stron, o 10 protokół.
Przełożyć jagnię na talerz z kośćmi.
Dodaj cebulę i czosnek do garnka i gotować, aż cebula jest tylko złoty, skrobanie się rumiane kawałki, o 5 protokół. Powrót jagnięciny do garnka. Ułóż kości wokół jagnięciny. Wymieszać w magazynie i kolejnych 7 składników. Doprowadzić płyn do wrzenia. Baste top of lamb. Przykryć; piec, aż jagnięcina będzie miękka po przekłuciu długim ostrym nożem, obracając raz, około 2 godzin 15 minut. Chłodny; przykryć i schłodzić przez noc.
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Usunąć tłuszcz z powierzchni jagnięciny i płynu do gotowania.
Przełożyć jagnięcinę na talerz.
Pokroić w plastry o grubości 1/2 cala. Ułóż w płytkim naczyniu do pieczenia.
Usunąć kości i wyrzucić. Odcedzić soki z patelni, mocno naciskając na ciała stałe, aby wydobyć jak najwięcej płynu. Margarynę roztopić w tym samym garnku na średnim ogniu.
Dodać 1 1/2 łyżki mąki i mieszać, aż mieszanina zacznie brązowieć, o 2 protokół.
Ubijamy soki na patelni i gotujemy, aż sos zmniejszy się do 2 filiżanek, około 15 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Polej jagnięcinę. Przykryć folią i piec, aż jagnięcina zostanie podgrzana, około 25 minut. Ułóż jagnięcinę na talerzu. SOS łyżeczkowy.
Dekoruj natką pietruszki.