Duszona ciecierzyca z pomidorami i cukinią może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,85 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 459 kalorii, 17g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Mieszanka liści laurowych, ciecierzycy, selera i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cukinię, można śledzić to danie główne z Placki Deserowe Z Cukinii jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest spektakularne. Spróbuj do duszonej cukinii i ciecierzycy z polentą pieczoną w piekarniku, Włoska duszona cukinia i pomidory, oraz Grecka ryba pieczona z cytryną z pomidorami, cukinią i ciecierzycą dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Fasola: w dużym garnku połącz fasolę, całą cebulę, marchew, seler, całe ząbki czosnku, liście laurowe i wiązkę tymianku. Napełnij garnek wodą, aby pokryć powierzchnię fasoli o 2 cale. Nie dodawać soli tutaj!
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Puszka Zielonej Fasoli, Odsączona
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Dodanie soli w tym momencie może zapobiec gotowaniu fasoli i sprawić, że skórki fasoli będą twarde lub pękną. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień na wolnym ogniu. Dusić przez 1 godzinę, a następnie wykonać test "5 fasoli". Kęs 5 fasoli, jeśli wszystkie są prawidłowo ugotowane, Kontynuuj, jeśli nie gotuj fasoli przez kolejne 10 do 15 minut i spróbuj ponownie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Zielonej Fasoli, Odsączona
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
4
Gdy fasola jest ugotowana, wyłącz ogień i doprawić obficie wodę solą. Pozwoli to fasoli wchłonąć przyprawy bez tworzenia Skórki trudne.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Puszka Zielonej Fasoli, Odsączona
1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5
Pozostawić fasolę w osolonej wodzie przez 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Zielonej Fasoli, Odsączona
1 Pasek Skórki Z Cytryny
6
Usuń cebulę, marchew, seler, czosnek, tymianek i liście laurowe. Rezerwa 1 szklanka wody do gotowania fasoli, odcedzić fasolę i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Puszka Zielonej Fasoli, Odsączona
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 Pasek Skórki Z Cytryny
7
Gulasz: (można to zaczynać podczas gotowania ciecierzycy! Wielozadaniowość! Woohoo!)
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
8
Duży szeroki garnek zalać oliwą z oliwek, następnie dodać pokrojoną w kostkę cebulę, sól, do smaku, pokruszony czerwony pieprz, mielony kminek i nasiona kopru włoskiego. Doprowadzić olej na średnim ogniu i gotować przyprawy, aż będą bardzo aromatyczne i cebula są miękkie, 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Bułka Tarta, Kilka Garści
Kminek Mielony
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Wietnamskie Chipsy Cynamonowe
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
9
Dodać 2 zmiażdżone ząbki czosnku i gotować kolejne 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
10
Dodaj pokrojone w kostkę pomidory i cukinię. Doprawić solą i smakiem, w razie potrzeby wyregulować przyprawę (będzie). Gotować mieszankę pomidorowo-cukiniową przez około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
11
Dodaj w gotowanej ciecierzycy i zastrzeżone fasoli gotowania wody i gotować na wolnym ogniu, aż wszystkie wody fasoli wyparował i mieszanina wygląda gulasz, 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
1 Pasek Skórki Z Cytryny
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
12
Przelać gulasz do miski i podawać natychmiast lub w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych