Drop Biscuit Chicken Pot Pie może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.26 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 52g białka, 49g tłuszczu, oraz w sumie 771 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Jeśli masz pod ręką rosół z kurczaka, kurczaka, selera i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. 38 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 87%. Podobne przepisy to Instant Pot Chicken Pot Pie Soup, Kieszenie Z Kurczaka Pot Pie, oraz Domowa Zupa Z Kurczaka Pot Pie.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Kurczak w koszulce: kurczaka umyć i osuszyć, a wnętrze i na zewnątrz doprawić solą. Ułożyć warzywa na dnie dużego garnka i na wierzch położyć zioła i grube plasterki cytryny. Ułożyć kurczaka na wierzchu warzyw i zalać wodą. Doprowadzić wodę do wrzenia na średnim ogniu, następnie zmniejszyć ogień i delikatnie kłusować kurczaka na małym wolnym ogniu przez 1 godzinę. Od czasu do czasu usuń pianę, która wznosi się na górę. Wyłączyć ogień i pozostawić kurczaka przykryte na 1 godzinę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Cały Kurczak
Zioła
Cytryna
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
3
Wyjąć kurczaka z garnka na talerz. Odcedź płyn i dodaj około 3 1/2 ćwiartki z powrotem do garnka. Zmniejsz płyn nad małym płomieniem przez około 1 godzinę, produkując około 2 kwarty mocnego wywaru smakowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Stado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
4
Usuń skórę kurczaka. Wyciągnij mięso z kości, a następnie pokrój w kostkę lub rozdrobnij mięso widelcami. Przechowywać w lodówce wywar i kurczaka, aż będzie gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
Stado
5
Wydajność około 2 1/2 do 3 funtów zbieranego mięsa i 2 kwarty skoncentrowanego wywaru
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado
Mięso
1
Rozgrzać patelnię o wysokiej jednostronnej na średnim ogniu z oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 obroty patelni, dodać grzyby i gotować do miękkości, ale nie brązowy, często mieszając, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra Virgin
Grzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodaj marchew, ziemniaki, seler, cebulę, sól i pieprz, do smaku. Przykryć patelnię i gotować przez 10 minut więcej, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Marchew
Seler
Ziemniak
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
W międzyczasie podgrzej garnek na średnim ogniu i dodaj masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
4
Ubić mąkę, następnie ubić wywar, tworząc zasmażkę. Doprawić solą i pieprzem i gotować przez 7 do 8 minut, aby zagęścić i lekko pokryć tylną część łyżki. Wymieszać z estragonem i musztardą Dijon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Musztarda Dijon
Estragon
Mąka Uniwersalna
Stado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
5
Sos wlać do warzyw i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
SOS
6
Dodać kurczaka i groszek i przenieść mieszaninę do naczynia żaroodpornego lub poszczególnych crocks. Ten posiłek można schłodzić, w tym momencie, na kolacje przed makijażem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Groch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie Zapiekane
7
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
8
Przygotować mieszankę drop biscuit na 8 herbatników i wymieszać z odrobiną szczypiorku, pietruszki lub koperku do smaku. Zapiekanka z kurczaka lub crocks z drop herbatniki i ułożyć je na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Herbatniki
Cały Kurczak
Pietruszka-nać
Szczypiorek
Koper
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
9
Piec w środku piekarnika w temperaturze 375 stopni F, aż zapiekanka będzie ciepła, a ciastka będą lekko złote i chrupiące na brzegach. Jeśli nadzienie z kurczaka jest jeszcze ciepłe z góry pieca, zajmie to tylko około 10 minut. Jeśli kurczak jest zimny, piec przez 30 minut; przez ostatnie 10 minut wyjąć z piekarnika, dodać mieszankę biszkoptową, następnie wrócić do piekarnika i gotować bez przykrycia, aż ciastka będą złote.