Drobiazg z pieczonej maliny i jeżyny z Drambuie
Zapomnij o wychodzeniu na jedzenie lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy pragniesz Europejskiego jedzenia. Spróbuj zrobić pieczone maliny & bramble drobiazg z Drambuie w domu. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 665 kalorii, 6G białka, oraz 50 g tłuszczu każdy. Na 2,85 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food wymaga jajek, cukru pudru, whisky drambuie i skórki pomarańczowej. Ten przepis jest lubiany przez 429 smakoszy i kucharzy. Wiele osób naprawdę lubi ten deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 36%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Malinowy Drobiazg, Malinowy Drobiazg, oraz Malinowy Drobiazg.
Instrukcje
Dzień wcześniej Rozgrzej piekarnik do piekarnika 140C / konwencjonalny 160C / Gaz
Umieść maliny na podstawie dużego, głębokiego, żaroodpornego naczynia. Naciśnij lekko z tyłu łyżki do uwolnienia niektórych soków jagodowych.
Maliny przykryć plasterkami ciasta, a następnie wyłożyć łyżką Drambuie i sokiem pomarańczowym. Pozostawić do namoczenia na 10 minut.
Ubić razem 600 ml podwójnej śmietany z jajkami, cukrem, skórką pomarańczową i ekstraktem lub esencją waniliową.
Rozłóż dżem na gąbce, aby całkowicie pokryć, a następnie powoli wlej mieszankę kremu.
Posadź naczynie w pieczonej puszce z wystarczającą ilością gorącej wody, aby uzyskać co najmniej 5 cm po bokach.
Piec przez 1 godzinę-1 godzinę 10 minut lub dłużej w zależności od wysokości i szerokości naczynia. Krem powinien być po prostu ustawiony z odrobiną chwiejności w nim. Pozostawić do ostygnięcia, następnie przykryć folią spożywczą i przechowywać na noc w lodówce.
Aby służyć, ubij pozostałą śmietanę, aż po prostu zachowa swój kształt, a następnie łyżkę na kremie. Rozsypać na malinach i tosty kruche i zakończyć z odrobiną cukru pudru.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Trifle świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "