Drobiazg

Drobiazg
Trifle może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 415 kalorii. Na $2.55 za porcję, ten przepis okładki 13% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Mieszanka śmietany sherry, cukru, skórki cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Jak zrobić drobiazg | Italian Christmas Trifle, Drobiazg, oraz Drobiazg podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. zrób biszkopt. Ubić jajka i dodać cukier stopniowo, ubijając aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BiszkoptBiszkopt
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów GrahamCiasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów Graham
2
Umieść miskę nad gorącą wodą i ubijaj jajka z 1 szklanką cukru, aż będą gęste, lekkie i większe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Wyjąć miskę z ognia i kontynuować trzepaczkę do ostygnięcia. Wsypać przesianą mąkę i skórkę z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Bartlett Lub D'AnjouGruszki Bartlett Lub D'Anjou
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Umieść mieszaninę w 8-calowej puszce do ciasta, która została posmarowana masłem, słodzona i mąka, i piec przez 30 minut. Obróć na stojak, aby ostygnąć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów GrahamCiasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów Graham
1 łyżka Naturalnego Smalcu1 łyżka Naturalnego Smalcu
5
Aby zrobić krem, podgrzać mleko z fasolką waniliową do wrzenia. Żółtka ubić z pozostałą 1/2 szklanki cukru aż do całkowitego połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
6
Wlać gorące mleko i ubić razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
7
Umieścić budyń w rondlu na małym ogniu i mieszać, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
8
Zdjąć z ognia, wyjąć fasolę waniliową i pozostawić krem do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
9
Zbierz drobiazg. Wypełnij centra liczi malinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z 50 KaloriamiZ 50 Kaloriami
3 Uncje Likieru Liczi (zalecane: Marka Soho)3 Uncje Likieru Liczi (zalecane: Marka Soho)
10
Wymieszać razem sherry, brandy i Porto. Zrobić galaretkę malinową rozpuszczając żelatynę w małym zimnym soku malinowym, a następnie łącząc się z ciepłym sokiem malinowym. Pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Galaretka MalinowaGalaretka Malinowa
Z 50 KaloriamiZ 50 Kaloriami
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
PortPort
11
Biszkopt kroimy na pół, a następnie połowę kroimy na ósemki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BiszkoptBiszkopt
12
Umieść 5 plasterków na dnie kryształowej miski i oddziel każdy plaster 2 liczi wypełnione malinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z 50 KaloriamiZ 50 Kaloriami
3 Uncje Likieru Liczi (zalecane: Marka Soho)3 Uncje Likieru Liczi (zalecane: Marka Soho)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
13
Wlać połowę mieszanki alkoholowej na ciasto, a następnie zalać galaretką malinową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Galaretka MalinowaGalaretka Malinowa
AlkoholAlkohol
14
Umieść pozostałe malinowe porosty w centrum.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z 50 KaloriamiZ 50 Kaloriami
15
3 pozostałe kawałki ciasta pokroić w cienkie plasterki i położyć na wierzchu-dodać resztę alkoholu.
Składniki, których będziesz potrzebować
AlkoholAlkohol
16
Umieścić w lodówce, aby ustawić. Gdy galaretka ustąpi, posmaruj dżemem truskawkowym i rozprowadź blanszowane migdały na wierzchu. Przykryć schłodzonym kremem i umieścić w lodówce, aby ustawić na 1 godzinę. Drobiazg udekoruj bitą śmietaną (za pomocą dyszy w kształcie róży), skrystalizowanymi owocami i prażonymi migdałami. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały BlanszowaneMigdały Blanszowane
Dżem TruskawkowyDżem Truskawkowy
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 30 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia4
Magazyn