Drobiazg
Trifle może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 415 kalorii. Na $2.55 za porcję, ten przepis okładki 13% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Mieszanka śmietany sherry, cukru, skórki cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Jak zrobić drobiazg | Italian Christmas Trifle, Drobiazg, oraz Drobiazg podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. zrób biszkopt. Ubić jajka i dodać cukier stopniowo, ubijając aż do połączenia.
Umieść miskę nad gorącą wodą i ubijaj jajka z 1 szklanką cukru, aż będą gęste, lekkie i większe.
Wyjąć miskę z ognia i kontynuować trzepaczkę do ostygnięcia. Wsypać przesianą mąkę i skórkę z cytryny.
Umieść mieszaninę w 8-calowej puszce do ciasta, która została posmarowana masłem, słodzona i mąka, i piec przez 30 minut. Obróć na stojak, aby ostygnąć.
Aby zrobić krem, podgrzać mleko z fasolką waniliową do wrzenia. Żółtka ubić z pozostałą 1/2 szklanki cukru aż do całkowitego połączenia.
Wlać gorące mleko i ubić razem.
Umieścić budyń w rondlu na małym ogniu i mieszać, aż zgęstnieje.
Zdjąć z ognia, wyjąć fasolę waniliową i pozostawić krem do ostygnięcia.
Zbierz drobiazg. Wypełnij centra liczi malinami.
Wymieszać razem sherry, brandy i Porto. Zrobić galaretkę malinową rozpuszczając żelatynę w małym zimnym soku malinowym, a następnie łącząc się z ciepłym sokiem malinowym. Pozostawić do ostygnięcia.
Biszkopt kroimy na pół, a następnie połowę kroimy na ósemki.
Umieść 5 plasterków na dnie kryształowej miski i oddziel każdy plaster 2 liczi wypełnione malinami.
Wlać połowę mieszanki alkoholowej na ciasto, a następnie zalać galaretką malinową.
Umieść pozostałe malinowe porosty w centrum.
3 pozostałe kawałki ciasta pokroić w cienkie plasterki i położyć na wierzchu-dodać resztę alkoholu.
Umieścić w lodówce, aby ustawić. Gdy galaretka ustąpi, posmaruj dżemem truskawkowym i rozprowadź blanszowane migdały na wierzchu. Przykryć schłodzonym kremem i umieścić w lodówce, aby ustawić na 1 godzinę. Drobiazg udekoruj bitą śmietaną (za pomocą dyszy w kształcie róży), skrystalizowanymi owocami i prażonymi migdałami. Przechowywać w lodówce.