Drobiazg

Drobiazg
Trifle może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 415 kalorii. Na $2.55 za porcję, ten przepis okładki 13% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Mieszanka śmietany sherry, cukru, skórki cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Jak zrobić drobiazg | Italian Christmas Trifle, Drobiazg, oraz Drobiazg podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. zrób biszkopt. Ubić jajka i dodać cukier stopniowo, ubijając aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BiszkoptBiszkopt
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
2
Umieść miskę nad gorącą wodą i ubijaj jajka z 1 szklanką cukru, aż będą gęste, lekkie i większe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Wyjąć miskę z ognia i kontynuować trzepaczkę do ostygnięcia. Wsypać przesianą mąkę i skórkę z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Umieść mieszaninę w 8-calowej puszce do ciasta, która została posmarowana masłem, słodzona i mąka, i piec przez 30 minut. Obróć na stojak, aby ostygnąć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
5
Aby zrobić krem, podgrzać mleko z fasolką waniliową do wrzenia. Żółtka ubić z pozostałą 1/2 szklanki cukru aż do całkowitego połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
6
Wlać gorące mleko i ubić razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
7
Umieścić budyń w rondlu na małym ogniu i mieszać, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
8
Zdjąć z ognia, wyjąć fasolę waniliową i pozostawić krem do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
9
Zbierz drobiazg. Wypełnij centra liczi malinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego
3 Uncje Likieru Liczi (zalecane: Marka Soho)3 Uncje Likieru Liczi (zalecane: Marka Soho)
10
Wymieszać razem sherry, brandy i Porto. Zrobić galaretkę malinową rozpuszczając żelatynę w małym zimnym soku malinowym, a następnie łącząc się z ciepłym sokiem malinowym. Pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Galaretka MalinowaGalaretka Malinowa
1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
PortPort
11
Biszkopt kroimy na pół, a następnie połowę kroimy na ósemki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BiszkoptBiszkopt
12
Umieść 5 plasterków na dnie kryształowej miski i oddziel każdy plaster 2 liczi wypełnione malinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego
3 Uncje Likieru Liczi (zalecane: Marka Soho)3 Uncje Likieru Liczi (zalecane: Marka Soho)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
13
Wlać połowę mieszanki alkoholowej na ciasto, a następnie zalać galaretką malinową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Galaretka MalinowaGalaretka Malinowa
AlkoholAlkohol
14
Umieść pozostałe malinowe porosty w centrum.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego
15
3 pozostałe kawałki ciasta pokroić w cienkie plasterki i położyć na wierzchu-dodać resztę alkoholu.
Składniki, których będziesz potrzebować
AlkoholAlkohol
16
Umieścić w lodówce, aby ustawić. Gdy galaretka ustąpi, posmaruj dżemem truskawkowym i rozprowadź blanszowane migdały na wierzchu. Przykryć schłodzonym kremem i umieścić w lodówce, aby ustawić na 1 godzinę. Drobiazg udekoruj bitą śmietaną (za pomocą dyszy w kształcie róży), skrystalizowanymi owocami i prażonymi migdałami. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały BlanszowaneMigdały Blanszowane
Dżem TruskawkowyDżem Truskawkowy
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 30 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia4
Magazyn