Doskonałe smażone ziemniaki
Idealne smażone ziemniaki wymagają około 25 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 175 kalorii. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jeśli masz woskowy ziemniak, ulubione warzywo korzeniowe na świecie, po-tate-oh i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis z BBC Good Food ma 85 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, Wegetariańskie lacto ovo i przyjazne dla fodmap dieta. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 87%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Ziemniaki Smażone, Ziemniaki Smażone, oraz Letnie ziemniaki smażone.
Instrukcje
Pokrój 1 kg woskowych ziemniaków na kawałki.
Doprowadzić dużą patelnię wody do wrzenia, a następnie gotować ziemniaki przez 3 min.
Odcedzić, wstrząsnąć na wyłożonej papierem kuchennym tacy i pozostawić do ostygnięcia.
Gdy będziesz gotowy do podania, podgrzej 6-8 łyżek słonecznika lub oliwy z oliwek na dużej patelni nieprzywierającej, aż poczujesz silny wzrost ciepła.
Jeśli patelnia nie jest wystarczająco duża, smaż ziemniaki w dwóch partiach, zamiast je tłuc. Przygotuj papier kuchenny do osuszenia.
Dodać ziemniaki w jednej warstwie, nie zbyt ciasno zapakowane.
Włącz ciepło do średnio-wysokiej, tak, że ziemniaki skwierczą, ale nie mieszać, aż zaczną brązowieć pod spodem.
Obróć je wszystkie równomiernie 2 lub 3 razy, aż ładnie się zarumienią, co może potrwać około 7 minut.
Następnie wyciągnij z plasterkiem ryby lub dużą łyżką szczelinową, aby osuszyć na więcej papieru kuchennego.