Dorsz Pokryty Ziołami
Dorsz powlekany ziołami zajmuje z grubsza 30 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. To danie główne ma 256 kalorii, 22g białka, oraz 15g tłuszczu na porcję. Za 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka masła, bazylii, oregano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi ci smak domu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz pescatarian dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 34%. Ten wynik nie jest tak super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Dorsz Pokryty Okruchami, Filety Z Dorsza Pokryte Miękiszem, oraz Pomysł Na Posiłek Z Dorsza Powlekanego Triscuitem.
Instrukcje
Umieść masło w płytkiej misce. W innej misce połącz krakersy, ser i przyprawy. Zanurz filety w maśle, a następnie posmaruj okruchami.
Umieść w natłuszczonym 13-calowym. x 9-w. naczynie do pieczenia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 400° przez 15-20 minut lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować widelcem.
Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Dorsz działa naprawdę dobrze z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. MacMurray Ranch Russian River Pinot Noir z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
MacMurray Ranch Russian River Pinot Noir
Nasze MacMurray Ranch 2012 Russian River Valley Pinot Noir otwiera się aromatami lawendy i boysenberry, które ustępują miejsca smakom ciemnej wiśni i granatu. To soczyste wino ma jedwabiste odczucie w ustach, otoczone subtelnymi nutami dębu z beczki.