Domowe Piwo Imbirowe
Domowe piwo imbirowe może być tylko napojem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 214 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 44 centów za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka cukru, kawałek imbiru, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 9%. Podobne przepisy to Bezglutenowy krem imbirowy bułeczki z domowej roboty kandyzowanym imbirem, Domowe Piwo Imbirowe, oraz Domowe Piwo Imbirowe.
Instrukcje
Połącz świeży imbir i cukier w misce robota kuchennego. Proces, aż imbir zostanie drobno zmielony.
Przełożyć do dużego rondla, dodać sok z cytryny i wymieszać w 2 szklankach zimnej wody. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, mieszając. Zmniejszyć ogień lekko i gotować na wolnym ogniu, aż gęste i syropy, o 30 protokół.
Zdjąć z ognia, przykryć i stromo przez 20 minut. Szczep i spokój. (Powinieneś mieć około 2 filiżanek.) Syrop można przygotować do 2 tygodni wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Tuż przed podaniem napełnij 8 wysokich szklanek kruszonym lodem.
Do każdej szklanki wlać około 1/4 szklanki schłodzonego syropu imbirowego. Napełnij schłodzonym seltzer i podawać od razu, udekorowane plasterkami cytryny, w razie potrzeby.