Domowe pesto
Domowe pesto może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na przyprawy. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 288 kalorii , 12 g białka i 26 g tłuszczu każda. Za 2,43 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest dostarczany przez Allrecipes. Mieszanka soku z cytryny, oliwy z oliwek, gruboziarnistego sera Parmigiano-Reggiano i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i pierwotnej . Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 70% . Podobne przepisy obejmują pizzę z pesto ze świeżymi pomidorami i mozzarellą oraz idealną pizzę w domu , pizzę z pesto ze świeżymi pomidorami i mozzarellą oraz idealną pizzę w domu i u dorosłych .
Instrukcje
Na dno blendera wlej oliwę z oliwek.
Na oleju posypujemy serem.
Dodaj w kolejności orzeszki piniowe, czosnek, sok z cytryny i bazylię. Mieszaj, aż będzie gładka. Doprawić solą i pieprzem; zmieszać, aby włączyć.