Domowe Frytki
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 przepisy do twojego repertuaru, domowe frytki mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Na 1,73 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1015 kalorii, 17g białka, oraz 43g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 149 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Ten przepis z prostych przepisów wymaga ziemniaków russet, 2 z 1 cebuli, pieprzu i 2 z 1 cebuli. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. około 45 minut. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest improvable. Spróbuj Domowe Frytki, Domowe Frytki, oraz Domowe Frytki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Domowe frytki z surowych ziemniaków
Rozgrzać 2 łyżki oleju na średniej do dużej patelni na średnim ogniu, aż skwierczeć.
Umieść pojedynczą warstwę plastrów ziemniaka na dnie patelni.
Dodać lekką warstwę pokrojonej cebuli.
Dodać kolejną warstwę ziemniaków, kolejną warstwę plastrów cebuli, ponownie posypać solą i pieprzem. Nakładaj warstwy, aż zużyjesz ziemniaki i cebulę.
2 obniżyć ciepło do średniego i przykryć patelnię.
Niech gotować przez około 10 minut, aż warstwa ziemniaków na dole jest ładnie rumiane. Możesz przesunąć trochę na bok za pomocą widelca, aby sprawdzić, czy dolne krawędzie są rumiane.
3 delikatnie odwróć ziemniaki, część patelni na raz, tak aby warstwa, która była na górze, była teraz na dole, a rumiane ziemniaki są teraz na górze.
Dodaj kolejną łyżkę oleju. Olej pomoże brązowieniu. Przykryć i niech gotować przez kolejne 5-10 minut, aż dolna warstwa jest teraz rumiane.
4 gdy dolna warstwa jest rumiane, zdjąć pokrywę patelni i niech nadal gotować przez 5 Więcej minut. To dodatkowe gotowanie pomoże ziemniakom wyschnąć trochę więcej.
Domowe frytki z gotowanych ziemniaków
Ugotowane ziemniaki pokroić w 1/2-calowe plastry.
Rozgrzać 2 łyżki oleju na średniej do dużej patelni na średnim ogniu, aż skwierczeć.
Dodaj pokrojoną cebulę na patelnię i gotować, aż zmięknie, 3 do 4 protokół.
Dodaj kawałki ziemniaków, rozłóż jak najwięcej wzdłuż dna patelni.
Obficie posypać solą i świeżo zmielonym pieprzem. Gotować, aż ładnie zbrązowieje na dnie, bez mieszania (około 7-8 minut).
Dodać 1 łyżkę tłuszczu boczku lub więcej oleju na patelnię.
Delikatnie odwrócić ziemniaki i gotować, aż dno odwróconych ziemniaków są ładnie rumiane.