Domowa Soda Imbirowo-Kardamonowa Z Limonką
Domowy napój imbirowo-kardamonowy z limonką to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie napój. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 442 kalorie, 1G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na $3.8 za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka strąków kardamon, sok z limonki, Skórka z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 39 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Soda Imbirowo-Limonkowa, Lody karmelowe żurawinowe z domowymi lodami imbirowo-Kardamonowymi, oraz Chile-ananas Limonkowy z kardamonem-lody limonkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym, suchym garnku grzać kardamon na średnim ogniu, aż będzie pachnący.
Dodaj imbir, cukier, wodę i skórkę z limonki.
Umieścić z powrotem na ogniu i gotować na wolnym ogniu, aż cukier się rozpuści, o 5 protokół. Chłodny syrop; odcedzić i wyrzucić ciała stałe.
W shakerze koktajlowym dodaj 1 oz. syrop (lub do smaku) i sok z limonki.
Dodaj lód i wstrząśnij, aby zmiksować. Podzielić na dwie wysokie szklanki, wypełnione lodem. Top z wodą gazowaną, sodą klubową lub musującym cydrem. Delikatnie wymieszać i podawać natychmiast.