Dodajesz ser do makaronu z owocami morza?
Dodajesz ser do makaronu z owocami morza? może to być tylko główne danie, którego szukasz. Ten pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 4,22 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 807 kalorii, 48g białka, oraz 26g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz łagodną fetę, pieprz, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 22 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pastan i owoce morza, Makaron Z Owocami Morza, oraz Makaron Z Owocami Morza dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na makaron.
Doprawić krewetki skalne solą i pieprzem. W dużym, prostym patelni sauté, podgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu, aż gorące, ale nie palenie.
Dodaj krewetki i sear ze wszystkich stron, 6 do 8 minut stronie. Użyj łyżki szczelinowej, aby przenieść je na talerz.
Dodaj jalapeño (s) i czosnek na patelni; smażyć przez około 3 protokół, aż zmiękną.
Dodać przecier pomidorowy wiśniowy, doprawić 1/2 łyżeczki soli i 1 łyżeczką pieprzu. Dusić na małym ogniu, aż przecier pomidorowy lekko zgęstnieje, około 5 minut.
Dodać fettuccine do wrzącej wody. Gotować przez 1 minutę mniej niż instrukcje opakowania, a następnie osuszyć w durszlaku, rezerwując około 1/4 szklanki płynu do gotowania.
Dodać fettuccine i płyn do gotowania na patelni gotującego przecier pomidorowy; zwiększyć ciepło do średniego. Krewetki powrót do patelni; wrzucić do połączenia. Pokruszyć fetę na patelni; nadal delikatnie mieszać makaron i sos przez około 1 minutę. Smak, aby sprawdzić, czy mieszanka potrzebuje więcej soli (słoność fety może się różnić).
Podawać makaron w czterech szerokich, płytkich miseczkach z mżawką wysokiej jakości oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia na wierzchu każdej porcji wraz ze świeżo zmielonym czarnym pieprzem.