Ditalini z ciecierzycą i olejem czosnkowo-rozmarynowym

Ditalini z ciecierzycą i olejem czosnkowo-rozmarynowym
Ditalini z ciecierzycą i olejem czosnkowo-rozmarynowym jest wegańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 18g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 588 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz ciecierzycę, płatki pieprzu, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Rozmaryn Czosnek I Sól Morska Pieczona Ciecierzyca, Ragu z królika wolno duszonego W. ciecierzyca, rozmaryn i czosnek, oraz Restauracja styl czosnek i zioła chleb zanurzenie oleju.

Instrukcje

1
Pulse cebula, marchew, seler, całe garliccloves, pietruszka, i czerwona papryka płatki ina Robot kuchenny, aż drobno posiekane; przenieść do małej miseczki i odstawić. Wipeout miska robota kuchennego i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Podgrzać 1/4 szklanki oleju w dużym ciężkim garnku overmedium ciepła; dodać zastrzeżone vegetablemixture, doprawić solą, i gotować, mieszającczęsto, aż złoty, 8-10 minut. Pasta Stirtomato i 1 szklanka wody w małej bowlto połączyć; dodać do garnka. Gotować, skrobanie upwiele rumiane kawałki z dna garnka. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż liquidhas prawie odparował, 5-8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Dodać ciecierzycę i 2 szklanki wody do Poti dusić przez 15 minut, aby smaki milkły.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
4
Przenieść 1 szklankę mieszanki ciecierzycy tofood procesor; purée do gładkiej, a następnie mieszać w sosie zagęścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
5
W międzyczasie ugotuj makaron w dużym garnkugotuj osoloną wodę, mieszając od czasu do czasu, aż do al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
6
Spuścić makaron, rezerwując 1 1/2 szklanki płynu do gotowania makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
7
Dodać makaron i 1/2 szklanki sosu płynnego do gotowania makaronu i wymieszać, aby płaszcz. Zwiększyć tomedium ciepła i nadal mieszając, dodając morepasta gotowania płynu w razie potrzeby, aż soscoats makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
8
1/4 szklanki oleju rozgrzać w małym rondlu na średnim ogniu. dodać posiekany garnek i rozmaryn i gotować do skwierczenia, ok.1 minuty. Makaron podzielić międzydowody i skropić olejem czosnkowo-rozmarynowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia67
Magazyn