Dip z karczocha, Poru i koziego sera z czosnkowymi chipsami Pita
Karczoch, Por i Dip z kozim serem z czosnkowymi chipsami Pita mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 65 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 82 kalorie, 4G białka, oraz 6G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz pitas, czosnek w proszku, ser Pecorino romano i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Pieczony czosnek Dip ze szpinakiem i karczochem z czosnkowymi chipsami Pita, Chipsy Pita z dipem z koziego sera, oraz Dip z kozim serem z awokado z pełnoziarnistymi chipsami Pita.
Instrukcje
Aby przygotować dip, połączyć jogurt i kozi ser w robocie kuchennym; proces do gładkiej.
Dodaj por i karczoch; proces aż drobno posiekane, skrobanie boków.
Dodaj pecorino Romano, sok, pieprz i szczyptę soli; pulsuj do wymieszania. Przykryć i schłodzić 2 godziny.
W razie potrzeby udekorować szczypiorkiem.
Aby przygotować chipsy, pokrój każdą pita na 8 klinów. Ułóż kliny pita w jednej warstwie na blasze do pieczenia; lekko pokryć sprayem do gotowania.
Posypać równomiernie 1/2 łyżeczki soli i czosnku w proszku.
Piec w 350 przez 14 minut lub do tosty. Całkowicie fajne.