DIP Z BAKŁAŻANA I BABKI Z CHIPSAMI KMINKU PITA (BORONIA)
Bakłażan i babka DIP z kminkiem chipsy PITA (BORONIA) jest Wegetariańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 10. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 261 kalorii, 4G białka, oraz 16G tłuszczu. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz kminek w proszku, olej roślinny, pomidor i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 88 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pikantne Chipsy Z Kminkiem Pita, Dip z awokado-Tomatillo z chipsami z kminku Pita, oraz Dip karczochowo-krabowy z wiórkami Pita posypanymi kminkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350° F
Bakłażan i babkę umieścić w naczyniu do pieczenia i skropić oliwą z oliwek.
Piec przez 25 minut. Tymczasem, na średniej patelni, rozgrzać olej roślinny na średnim ogniu.
Dodaj pomidora, cebulę, czosnek, sól i pieprz i gotować mieszając od czasu do czasu przez 10 minut. Odstawić.
Umieść bakłażana i plantany w robocie kuchennym, dopóki nie zostaną połączone, uważając, aby nie przetworzyć nadmiernie. Oba składniki muszą być mieszane ze sobą, a nie całkowicie puree.
Przenieść bakłażana i babki mieszanki do miski.
Dodaj guiso lub mieszaniny pomidorów i ser mozzarella i dobrze wymieszać. Łyżka do miski.Na chipsy pita: pokrój chlebek pita na kliny. Ułóż kliny na blasze do pieczenia i posmaruj je oliwą z oliwek. Wymieszać sól, pieprz i kminek w proszku i posypać je.
Piec kliny pita aż chrupiące około 10 minut i służyć z boronia.