Dip Solny Z Dorsza
Solny Dip z dorsza może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 546 kalorii, 32G białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Super Bowl. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ziemniaki russet, sok z cytryny, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz, Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, oraz Fool ' s Salt - Sel Fou-sól przyprawowa w stylu francuskim.
Instrukcje
Namocz dorsza w zimnej wodzie w lodówce przez 24 godziny, zmieniając wodę 4 razy.
Odcedzić dorsza. Włożyć do rondla, przykryć wodą i doprowadzić do nagiego gotowania na wolnym ogniu; odcedzić, a następnie powtórzyć świeżą wodą.
Odcedzić ponownie, a następnie dodać mleko i śmietanę do patelni. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu i gotować, aż ryba jest łuszcząca się, o 15 protokół. Rezerwa 1/2 szklanki mieszanki mleka, a następnie odsączyć i grubo płatków ryby.
Ziemniaki włożyć do rondla i zalać zimną wodą. Doprowadzić do dusić na średnim ogniu i gotować do miękkości, o 20 protokół; odcedzić.
Niech ostygnie lekko, a następnie naciśnij przez ricer lub młyn żywności. W międzyczasie połączyć oliwę z oliwek, czosnek, tymianek i goździki w małym rondlu; gotować na małym ogniu, 5 minut. Odcedzić olej smakowy i odstawić.
Włożyć dorsza, połowę oleju smakowego, zarezerwowaną mieszaninę mleka, sok z cytryny i 1/2 szklanki gorącej wody do robota kuchennego; pulsować, aż będzie gładka.
Dodać ziemniaki i pozostały olej smakowy i pulsować do połączenia; doprawić pieprzem.
Przełożyć do miski i skropić oliwą z oliwek.
Podawać na ciepło z krakersami.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
![Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti]()
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku